Мільйонні збитки: У Нафтогазі порахували, у скільки обійдеться бюджету пільговий газ для Ахметова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйонні збитки: У Нафтогазі порахували, у скільки обійдеться бюджету пільговий газ для Ахметова

Енергетика
8786
На засіданні Кабінет Міністрів України вирішив зобов’язати НАК “Нафтогаз України” постачати газ на Луганську ТЕС, яка входить до холдингу ДТЕК, за ціною 2,895 тис. грн за тис. куб. м. Це майже на 40% дешевше за поточну ціну газу за ПСО.
Про це заявила прес-служба компанії.
“Ця постанова є спробою здійснити приховане субсидіювання приватної компанії з державного бюджету. В цьому році 90% прибутку Нафтогазу за 2018 рік згідно урядового розпорядження були перераховані до державного бюджету. Змушуючи Нафтогаз постачати газ приватній структурі за штучно заниженою ціною, уряд позбавляє доходів державний бюджет 2020 року” – йдеться у повідомленні.
Виконання урядового рішення лише у серпні спричинить збитки для Нафтогазу у розмірі понад 100 млн грн на місяць. При продовженні ситуації у зимовий період із зростанням ринкових цін та обсягів споживання сума збитків буде сягати 250-300 млн гривень щомісячно.
Керівництво “Нафтогазу” впевнене, що це рішення створює небезпечний прецедент прямого втручання держави у відносини між суб’єктами господарювання та підриває ринкові засади функціонування енергетичного ринку України.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас