НБУ оновить вимоги до реквізитів документів у зв'язку з впровадженням IBAN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оновить вимоги до реквізитів документів у зв'язку з впровадженням IBAN

Фінтех і Картки
768
Національний банк у зв’язку з введенням в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN оновить вимоги до заповнення реквізитів розрахункових документів.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“У зв’язку з введенням в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN Національний банк України оновить вимоги до заповнення реквізитів розрахункових документів. Так, з 1 листопада 2019 року з розрахункових документів буде виключено реквізит “Код банку”, – йдеться в повідомленні.
У регуляторі вважають, що це дасть можливість уникнути дублювання реквізитів при оформленні розрахункових документів на переказ грошових коштів і привести нормативні акти Національного банку у відповідність з вимогами міжнародних стандартів у банківській сфері.
Міжнародний номер банківського рахунку IBAN вже містить інформацію щодо коду банку. Використання цього стандарту завдяки скороченню реквізитів повинно зробити більш зручним оформлення розрахункових документів.
Відповідні зміни містить проект постанови Правління Національного банку України “Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті” (далі – Проект), який пропонується для громадського обговорення. Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються до 17 травня 2019 року на поштову та електронну адреси Національного банку України.
Як відомо, для України IBAN складається з 29 буквено-цифрових символів: коду країни, коду контрольного розряду, коду банку та номера рахунку. Введення IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з Європейським, а також сприятиме подальшій модернізації системи електронних платежів Національного банку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас