Документ z0848-19, чинний, поточна редакція — Прийняття від 15.07.2019
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 20.08.2019. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ СПЕЦІАЛЬНОГО ЗВ’ЯЗКУ ТА ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

15.07.2019  № 384


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
01 серпня 2019 р.
за № 848/33819

Про затвердження Інструкції про розміри і механізм виплати надбавки військовослужбовцям, механізм нарахування надбавки державним службовцям і працівникам Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які залучаються до підготовки рішень та висновків державних експертів з питань таємниць

Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03 січня 2013 року № 2 «Про встановлення надбавок до посадових окладів державних експертів з питань таємниць та фахівців, які залучаються до підготовки рішень та висновків державних експертів з питань таємниць», пункту 10 Положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2014 року № 411, та з метою впорядкування здійснення виплати такої надбавки НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію про розміри і механізм виплати надбавки військовослужбовцям, механізм нарахування надбавки державним службовцям і працівникам Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які залучаються до підготовки рішень та висновків державних експертів з питань таємниць, що додається.

2. Директору Департаменту захисту інформації Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Голова Служби
генерал-лейтенант


Л.О. Євдоченко

ПОГОДЖЕНО:

Міністр соціальної політики України



А. Рева



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Адміністрації
Державної служби
спеціального зв’язку
та захисту інформації України
15 липня 2019 року № 384


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
01 серпня 2019 р.
за № 848/33819

ІНСТРУКЦІЯ
про розміри і механізм виплати надбавки військовослужбовцям, механізм нарахування надбавки державним службовцям і працівникам Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які залучаються до підготовки рішень та висновків державних експертів з питань таємниць

1. Ця Інструкція визначає розміри і механізм виплати надбавки до посадових окладів військовослужбовцям, механізм нарахування надбавки до посадових окладів (тарифних ставок) державним службовцям і працівникам Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які входять до складу експертних комісій, утворених державними експертами з питань таємниць, та залучаються до підготовки рішень і висновків державних експертів з питань таємниць (далі - фахівці).

2. Фахівцям установлюється надбавка у відсотках посадового окладу, максимальний розмір якої визначається залежно від обсягу, складності та тривалості фактично виконаної роботи (за найвищою категорією) і складає:

10 % - підготовка пропозицій та проектів висновків про встановлення ступеня секретності науково-дослідних, дослідно-конструкторських або проектних робіт, які проводяться в інтересах забезпечення національної безпеки та оборони держави, її складових частин й етапів;

15 % - підготовка пропозицій та проектів експертних висновків щодо наявності чи відсутності у матеріальних носіях інформації, які є предметом експертизи, відомостей, що становлять державну таємницю;

20 % - підготовка пропозицій та проектів рішень про віднесення інформації до державної таємниці, продовження строку дії чи скасування таких рішень, зміну ступеня секретності інформації;

20 % - підготовка пропозицій та проектів актів за результатами експертної оцінки матеріальних носіїв інформації та проектів актів за результатами перегляду грифів секретності матеріальних носіїв секретної інформації, прийняття рішення щодо яких належить виключно до компетенції державного експерта з питань таємниць (матеріальних носіїв інформації, перегляд яких ініційовано підприємствами, установами, організаціями, а також безпосередньо державним експертом з питань таємниць).

3. Розмір надбавки щомісяця розраховується кожному фахівцю за такою формулою:

де

РН

-

розмір надбавки, %;


КР (категорія робіт)

-

максимальний розмір надбавки, що встановлюється залежно від обсягу, складності та тривалості фактично виконаної роботи, %;


ВУ (відсоток участі)

-

коефіцієнт, який розраховується за такою формулою:

де

ЗК (загальна кількість)

-

загальна кількість засідань експертних комісій, утворених державними експертами з питань таємниць, за місяць;


ФК (фактична кількість)

-

кількість засідань експертних комісій, утворених державними експертами з питань таємниць, за місяць, у яких фахівець взяв фактичну участь.

Надбавка у розмірах, визначених у пункті 2 цієї Інструкції, виплачується та нараховується за кожну фактично виконану роботу, але не більше ніж 20 % із розрахунку посадового окладу (тарифної ставки) на місяць.

4. Встановлення фахівцям конкретного розміру надбавки за попередній місяць здійснюється не пізніше 15 числа поточного місяця за мотивованим рапортом голови комісії (голів експертних комісій, у випадку створення декількох комісій), утвореної державним експертом з питань таємниць, з детальним обґрунтуванням (розрахунком) розміру надбавки кожному фахівцю. Виплата надбавки здійснюється на підставі наказу по особовому складу:

Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України - фахівцям Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України;

керівника територіального органу Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, територіального підрозділу, закладу, установи та організації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України - фахівцям відповідного територіального органу Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, підрозділу, установи та організації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

5. Проекти наказів відповідних керівників про виплату надбавки фахівцям готуються на підставі мотивованих рапортів голів експертних комісій, утворених державними експертами з питань таємниць, поданих на ім’я Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, в яких зазначається розрахунок розміру надбавки кожному фахівцю відповідно до пункту 3 цієї Інструкції.

6. Виплата надбавки здійснюється у межах фонду оплати праці, затвердженого в кошторисах Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, її територіальних органів, територіальних підрозділів, закладів, установ та організацій Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Директор Департаменту
захисту інформації
Адміністрації Державної
служби спеціального зв’язку
та захисту інформації України





А.І. Пушкарьов



вгору