Нацбанк зменшує регуляторне навантаження на банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк зменшує регуляторне навантаження на банки

Казна та Політика
540
Національний банк уточнив вимоги до виконання нормативу LCR в іноземній валюті для банків, співвідношення зобов’язань яких в іноземній валюті до усіх зобов’язань становить менше 5%.
Про це повідомляється на сайті регулятора.
Такі банки продовжать розраховувати LCR в іноземній валюті для цілей нагляду, проте не матимуть зобов’язання забезпечувати дотримання його значення на рівні 100%.
Такий підхід зменшить регуляторне навантаження на банки, які не працюють з іноземною валютою. Уточнення вимог щодо застосування нормативу LCR в іноземній валюті враховує рекомендації Базеля ІІІ та норми європейського законодавства.

Довідка Finance.ua:

  • Це рішення затверджене постановою Правління Національного банку України № ­­­21 від 19 лютого 2020 року “Про внесення змін до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні”, яка набуває чинності з 20 березня 2020 року.
  • Коефіцієнт покриття ліквідністю (LCR) установлює мінімально необхідний рівень ліквідності для покриття чистого очікуваного відпливу коштів з банку протягом 30 днів з урахуванням стрес-сценарію.
  • Наразі норматив LCR встановлено за всіма валютами, а також окремо за групою іноземних валют у розмірі 100%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас