Голова Ради НБУ: нерезиденти прискорили вихід із гривневих ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Ради НБУ: нерезиденти прискорили вихід із гривневих ОВДП

Фондовий ринок
1031
Обсяг гривневих ОВДП у власності нерезидентів за минулий тиждень скоротився на 1,9 млрд грн, що свідчить про прискорення виходу нерезидентів із державних цінних паперів України, номінованих в національній валюті.
Про це заявив голова Ради НБУ Богдан Данилишин у FACEBOOK.
“Обсяг гривневих ОВДП у власності нерезидентів за минулий тиждень скоротився на 1,9 млрд грн (2,3% або 68 млн дол. у доларовому еквіваленті), що свідчить про прискорення виходу нерезидентів із державних цінних паперів України, номінованих в національній валюті”, – вказав Данилишин.
При цьому він додав, що на міжбанківському валютному ринку продовжує спостерігатися переважання попиту над пропозицією іноземної валюти, проте його обсяг скоротився майже вдвічі порівняно з попереднім тижнем – з 207 до 114 млн доларів США. Близько половини надлишкового попиту на іноземну валюту (58 млн доларів США) забезпечують операції клієнтів банків на умовах “форвард”, зазначив Данилишин.
Окрім того, з його слів, обсяг інтервенцій Національного банку, спрямованих на згладжування ринкових коливань обмінного курсу гривні, знизився утричі – до 51,1 млн доларів США. Загальне сальдо валютних інтервенцій НБУ з початку року скоротилося до +935 млн доларів США.
Ліквідність банківського ринку продовжує залишатися високою, хоча і знизилась внаслідок абсорбування ліквідності за рахунок валютних інтервенцій. Залишок коштів на кореспондентських рахунках банків в НБУ та у депозитних сертифікатах на 2 жовтня становив 170 млрд грн, скоротившись порівняно з попереднім тижнем на 4,2 млрд грн, додав голова Ради НБУ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас