19:18 27.04.2020

"Євросолідарність" вимагає від Зеленського і монобільшості негайно ухвалити закон про страхування медиків та інші антикризові закони

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає від Зеленського і монобільшості негайно ухвалити закон про страхування медиків та інші антикризові закони

У п'ятницю президент України Володимир Зеленський підтримав пропозицію "Європейської солідарності" щодо страхування медичних працівників на випадок смерті або захворювання від коронавірусу, у зв'язку з чим політсила закликає главу держави і парламентську монобільшість прискорити вирішення питання.

"Це нормальна практика, коли влада реагує на ініціативи опозиції. Шкода, однак, що наша вимога залишалася без належної відповіді кілька тижнів. Втрачено дорогоцінний час в організації захисту лікарів, які на передньому краю боротьби проти коронавірусу. Кожен п’ятий інфікований – це лікар. Лише за останні три дні інфіковано майже триста медиків. Тому закликаємо президента і монобільшість спільними зусиллями прискорити вирішення питання захисту медичних працівників", - ідеться в заяві "Євросолідарності", оприлюдненій у понеділок.

Зокрема, в політсилі наполягають терміново цього тижня розглянути це питання на позачерговому засіданні Верховної Ради.

"Керівництво парламенту вже п’ятий день незаконно не видає підписні листи для збору підписів за проведення позачергового засідання. Вимагаємо видати їх негайно. Засідання може бути скликане і за ініціативи президента із визначенням проекту як невідкладного", - наголошують у "Євросолідарності".

У партії також наполягають на тому, що Україні потрібна дієва модель протидії коронавірусу.

"Як відомо, за кількістю тестів Україна значно відстає від багатьох країн. Тому до порядку денного позачергового засідання вимагаємо включити і законопроект 3380 про обов’язкове тестування усіх груп ризику, серед розробників якого є і представниця нашої фракції", - додають у "Євросолідарності".

У політсилі наголошують, що неодноразово зазначали, що під час карантину парламент має розглядати лише питання, що стосуються безпеки та захисту України і її громадян, а також боротьби з економічною кризою.

"Тому цього тижня слід розглянути і законопроект про гарантії неповернення банків, який врятує Україну від дефолту і відкриє шлях до отримання суттєвої міжнародної фінансової допомоги на подолання пандемії та економічної кризи", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

Уряд Латвії погодив кандидатуру Домбровскіса на посаду єврокомісара

Порошенко і Кличко привітали Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Порошенко привітав Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА