У Латвії встановлюють електронні дорожні знаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Латвії встановлюють електронні дорожні знаки

Технології&Авто
672
До осені цього року на шосе Via Baltica в Латвії встановлять сучасне електронне шляхове обладнання.
В рамках проекту SMART E67 з’являться 13 інформаційних дорожніх знаків, що видозмінюються, а також будуть модернізовані 10 вже наявних світлофорів, щоб кольори переключалися відповідно до реальної дорожньої ситуації.
Про це cообщает The Baltic Course з посиланням на LETA.
Представник Latviijas valsts celi (LVC) також повідомив, що будуть встановлені чотири нові погодні станції і модернізовані вісім вже існуючих. Крім того, створено рішення з відеоспостереження та запобігання аваріям в двох транспортних вузлах.
Згадані роботи проведе Fima Group. Сума договору склала 954,7 тис. євро з ПДВ.
ITS-об’єкти встановлять і модернізують на Баускському і Айнажському шосе, а також на Ризькій окружній дорозі, яка є маршрутом міжнародного значення Е67 або Via Baltica.
Електронні дорожні знаки не будуть на білому тлі, на них буде зображуватися різна інформація, зокрема, в разі обмерзання знаки проінформують про слизьку дорогу, а в інший час будуть повідомляти про сильний бічний вітер або зміну максимальної швидкості. Дія електронних знаків на дорозі прирівнюється до звичайних знаків.
Нові ITS-елементи планується встановити на Via Baltica як у Латвії, так і в Естонії на ділянці Таллінн-Рига-Бауска-литовський кордон. Загальні витрати проекту становлять 2,5 млн євро, з яких 85% – співфінансування ERAF. Доступне Латвії фінансування – 1,4 млн євро, з яких 1,2 млн євро – співфінансування ERAF.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас