В Україні почали антидемпінгове розслідування щодо імпорту сталевих труб з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали антидемпінгове розслідування щодо імпорту сталевих труб з Китаю

Казна та Політика
288
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) у вівторок, 14 травня, ухвалила рішення про початок антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну сталевих безшовних гарячедеформованих труб з Китаю.
Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.
Зазначено, що в міністерство зі скаргою звернувся національний виробник, який стверджує, що в 2015-2018 роках ціни імпорту сталевих безшовних гарячедеформованих труб з КНР були нижчими за ціни на подібний товар національного виробника, а в 2018 році ціни імпорту були нижчими за собівартість товару національного виробника.
Воночас, за даними відомства, в 2018 році проти 2015 року зростання обсягів імпорту сталевих безшовних гарячедеформованих труб з Китаю склало 356%.
“Комісія встановила, що національний виробник навів достатньо доказів, на підставі яких можна вважати, що імпорт в Україну сталевих безшовних гарячедеформованих труб походженням з КНР міг здійснюватися за демпінговими цінами. Тому МКМТ ухвалила рішення про початок антидемпінгового розслідування”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, МКМТ також ухвалила рішення про продовження на 3 місяці терміну проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну прутків з вуглецевої і легованої сталей з Білорусі та Молдови.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас