Китай створить свій "чорний список" іноземних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай створить свій "чорний список" іноземних компаній

Світ
317
Пекін створить власний “чорний список” іноземних організацій, дії яких можуть порушувати “законні права та інтереси” китайського бізнесу.
Цей крок, ймовірно, посилить конфлікт КНР з США, жертвою якого вже стала компанія Huawei, і поставить під загрозу тисячі іноземних компаній.
Китай розробить механізм, за допомогою якого буде вносити в список “неблагонадійні” іноземні компанії, організації та приватних осіб, які не підкоряються ринковим правилам, порушують умови контрактів, а також обмежують поставки продукції з причин неділового характеру, заявив офіційний представник міністерства торгівлі КНР Гао Фен.
Дії деяких з таких компаній, за його словами, несуть в собі ризики для глобального ланцюжка поставок, ставлять під загрозу національну безпеку Китаю і провокують негативні наслідки для глобальної економіки, відзначив Гао Фен.
Створення списку “неблагонадійних” компаній покликане убезпечити світову економіку і міжнародну торговельну систему, а також сприяти боротьбі з торговим протекціонізмом, каже китайська влада.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас