20:31 26.10.2020

Меджліс заявляє про катастрофічну епідситуацію в Криму через пандемію коронавірусу

2 хв читати
Меджліс заявляє про катастрофічну епідситуацію в Криму через пандемію коронавірусу

Президія меджлісу кримськотатарського народу заявляє про катастрофічну епідеміологічну ситуацію в тимчасово окупованому РФ Криму, спричинену високими темпами поширенням пандемії коронавірусу.

"Кількість щоденних випадків захворюваності на COVID-19 на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та міста Севастополя давно вже перевищила рівень, який може бути забезпечений можливостями наявних медичних закладів і наявного персоналу лікарів, у результаті чого багатьом пацієнтам, хворим на коронавірус у важкій формі, відмовляють у госпіталізації, прирікаючи людину на вірну смерть", - ідеться в тексті заяви, оприлюдненій на сторінці голови меджлісу Рефата Чубарова у Facebook.

Зазначається також, що окупаційна влада Криму приховує від громадськості й міжнародних організацій об'єктивну картину захворюваності та смертності внаслідок COVID-19, а медперсоналу лікарень суворо наказано зазначати в документах померлих причиною смерті одну із супутніх хвороб пацієнта без вказівки на COVID-19.

Крім того, інформація про епідеміологічну ситуацію в місцях позбавлення волі й про стан здоров'я незаконно утримуваних у них кримських політв'язнів засекречена, а в медичних й аптечних установах постійний брак найбільш затребуваних ліків і препаратів, необхідних для лікування від COVID-19.

"Президія меджлісу кримськотатарського народу закликає Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні (СММ) і моніторингову місію ООН з прав людини в Україні відвідати тимчасово окуповану РФ територію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя з метою вивчення ситуації з дотриманням прав людини на півострові, зокрема щодо охорони здоров'я та надання медичної допомоги в разі захворювання", - йдеться в заяві.

У меджлісі також закликають Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) та Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у взаємодії з урядом України вжити невідкладних заходів щодо надання жителям тимчасово окупованого Криму якісного медобслуговування в умовах пандемії COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генсек НАТО заявив про готовність Альянсу задіяти п'яту статтю про колективну оборону в разі кібератаки

У неділю в південно-східній частині України місцями короткочасні дощі та грози

Зеленський у День працівників видавництв подякував усім, хто продовжує створювати та поширювати українську книгу

За добу на фронті відбулося 103 бойових зіткнення, від початку доби ще 21 - Генштаб ЗСУ

Глава МВС: близько 84% із понад 60 тис. об'єктів цивільного захисту в Україні повністю відповідають вимогам

Окупанти вдарили по передмістю Харкова, одна людина постраждала - ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули три людини, двоє поранених - ОВА

Умєров і Сирський обговорили з командувачем військ НАТО посилення української ППО

Міносвіти роз'яснило алгоритм дій, якщо під час НМТ почнеться повітряна тривога

Зеленський привітав співробітників Держспецзв'язку з професійним святом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА