19:15 17.11.2018

Порошенко: ніколи раніше відносини України і США не були настільки міцними, плідними і багатообіцяючими

2 хв читати
Порошенко: ніколи раніше відносини України і США не були настільки міцними, плідними і багатообіцяючими

Президент України Петро Порошенко привітав результати роботи українсько-американської Комісії стратегічного партнерства і зазначив надійну основу для нарощування успіху двостороннього співробітництва в різних сферах.

"Вдячний президенту Дональду Трампу, держсекретареві Помпео (держсекретар США Майк Помпео - ІФ) і всім американським друзям за надійне плече підтримки і непохитну солідарність з Україною! Закладено надійну основу для нарощування успіху нашої двосторонньої співпраці в політичній, оборонній, інвестиційно-економічній та енергетичній галузях і галузі безпеки", - написав П. Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу.

За його словами, спільна заява за підсумками засідання відкриває "широкі горизонти партнерства: від спільної протидії російській агресії і зміцнення політики міжнародних санкцій проти Кремля, підтримку інтеграції в НАТО, до зміцнення торговельних відносин, збільшення інвестицій, посилення військової співпраці та протидії російській енергетичній експансії".

"Важливим є визнання прогресу України на шляху реформ і в зміцненні нашої оборонної стійкості, так само як і підтвердження прихильності Вашингтона і надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Ніколи в історії українсько-американські відносини не були настільки міцними, плідними і багатообіцяючими", - заявив П.Порошенко.

Як повідомлялося, в спільній заяві держсекретаря США Майка Помпео і міністра закордонних справ Павла Клімкіна за підсумками засідання двосторонньої комісії зі стратегічного партнерства, що відбулося у Вашингтоні, відзначається, зокрема, що США і Україна вважають за необхідне подальше зміцнення можливостей Києва з протистояння "російській агресії".

"Обидві сторони наголосили на необхідності продовження нарощування здібностей України щодо протистояння російській агресії і важливість мінських угод для припинення агресії Росії", - йдеться в заяві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА