У Берліні після 60 років роботи закрили аеропорт Тегель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Берліні після 60 років роботи закрили аеропорт Тегель

Фондовий ринок
519
У неділю з берлінського аеропорту Тегель злетів останній літак, оскільки аеропорт закривають після 60 років роботи.
Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на агентство АР.
У суботу авіакомпанії перемістили свої літаки, які базувалися в Тегелі, в новий аеропорт Берлін-Бранденбург імені Віллі Брандта, який нарешті відкрився в кінці жовтня з запізненням на 9 років.
Останній регулярний рейс вилетів з Тегеля в неділю вдень. В небо злетів реактивний літак Air France, попрямувавши в Париж – на честь першого комерційного рейсу, який авіакомпанія виконала з Тегеля 60 років тому.
Під час холодної війни, коли Берлін був розділений на французький, американський, британський і радянський сектори, у кожного був свій аеропорт.
Тегель був швидко побудований в 1948 році у відповідь на радянську блокаду Західного Берліна, коли західним союзникам доводилося здійснювати поставки в місто виключно через авіапростір.
Перші комерційні рейси стартували в 1960 році, коли Air France почала виконувати регулярні рейси в Тегель.
Влада Берліна планувала закрити Тегель в 2011 році, але затримка з відкриттям нового аеропорту Берлін-Бранденбург означала, що він повинен продовжувати працювати.
Більшість берлінців проголосували на необов’язковому референдумі в 2017 році за збереження роботи Тегеля. Але місто заявило, що не може цього реалізувати з юридичних і фінансових причин.
Зараз Берлін планує перетворити об’єкт на науково-промисловий парк міських технологій. У разі, якщо в новому аеропорту виникнуть якісь додаткові проблеми, Тегель залишиться в резерві ще на півроку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас