ua en ru

Трамп підписав бюджет Пентагону на 2019 рік, де передбачена допомога Україні

Трамп підписав бюджет Пентагону на 2019 рік, де передбачена допомога Україні Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Бюджет Пентагону передбачає 250 млн доларів допомоги Україні

Президент США Дональд Трамп підписав прийнятий Конгресом "Закон про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік", яким передбачається 250 мільйонів доларів допомоги для України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби посольства України в США на сторінці у Facebook.

Таким чином, обсяги допомоги Україні на безпеку та оборону по лінії Пентагону збільшено на 50 млн дол. порівняно з бюджетом 2018 року.

"Високо цінуємо зростаючу підтримку України нашим ключовим стратегічним партнером – Сполученими Штатами Америки, спрямовану на зміцнення обороноздатності нашої Держави у протидії російській агресії", - йдеться у повідомленні.

Набув чинності бюджет Пентагону на 2019 рік, у якому збільшено безпекову допомогу Україні до 250 млн. дол. Президент...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США П'ятниця, 28 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки (США) схвалила проект бюджету Пентагону на 2019 рік, у якому передбачено збільшення безпекової допомоги Україні до 250 млн доларів.

Як, зокрема, зазначається у законопроекті, 250 млн доларів виділяються, у тому числі, на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь та логістичної підтримки, заміни раніше наданих озброєнь чи військових товарів. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил України.