День фінансів, 12 червня: деталі меморандуму з МВФ, більше TruCAM на дорогах, хрущовки під знесення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 червня: деталі меморандуму з МВФ, більше TruCAM на дорогах, хрущовки під знесення

571
П’ятниця, 12 червня. Про зобов’язання України перед МВФ, хрущовки, яким залишилося недовго, відмови з “5-7-9%”.
МВФ оприлюднив меморандум про співпрацю з Україною. Згідно з офіційним перекладом, оприлюдненим на сайті Міністерства фінансів, серед основних пунктів українська влада зобов’язується:
  • забезпечити фінансову стабільність пенсійної системи;
  • впровадити реформу охорони здоров’я;
  • забезпечити незалежність Нацбанку;
  • продовжити зусилля в енергетичному секторі;
  • продовжити приватизацію.
💵 До речі, Україна сьогодні повністю отримала 2,1 млрд дол. першого траншу.
Фонд також дав прогноз курсу долара. За оцінками МВФ, номінальний валовий внутрішній продукт України в 2020 році скоротиться до 3,908 трлн грн, або до $130,3 млрд, що виводить на середньорічний курс 30 грн/$1. Наступного року середньорічний курс гривні складе 28,9 грн/$1, а в 2022 році – 28,6 грн/$1, після чого три роки буде стабільним на рівні 28,7 грн/$1.
Подвійне громадянство в Україні. “Так” чи “ні”? Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що це питання викликає дискусії. На його думку, подвійне громадянство неприпустиме для держслужбовців і представників влади. Також не йдеться про дозвіл отримувати паспорти РФ. Разом з тим Кулеба уточнив, що його завдання як міністра закордонних справ – знайти альтернативне вирішення цієї проблеми, щоб представники української діаспори за кордоном почувалися комфортно.
Ще більше TruCAM на дорогах. Збільшиться кількість ділянок, де буде проводитися вимірювання швидкості TruCAM. З’явиться ще 24 нові ділянки, а також будуть розширені 7 наявних. Тобто на дорогах України працюватимуть 115 приладів TruCAM, а вимірювання будуть проводитися на 209 ділянках. Карта розташування пристроїв TruCAM вже на Finance.ua.
🚨 За підрахунками Мінфіну, за перші 10 днів після введення автоматичної фіксації порушень ПДР сплачено штрафів на загальну суму 2,2 млн грн.
День фінансів, 12 червня: деталі меморандуму з МВФ, більше TruCAM на дорогах, хрущовки під знесення
Не та репутація. Або чому відмовляють навіть за “доступними 5-7-9”. За інформацією Міністерства фінансів, кожна друга заявка на участь у програмі «Доступні кредити 5-7-9%» була відхилена банком як така, яка не може бути задоволена. Серед найпоширеніших причин відмови в кредитуванні: “ділова репутація”, “необгрунтованість бізнес-плану”, “невідповідність мети кредитування”. Всього було видано 605 кредитів на суму 381,041 мільйона гривень.
Міжнародне авіасполучення відкриють у понеділок. Кабмін підтримав проєкт постанови про відновлення з 15 червня міжнародного авіасполучення і можливості перетину кордону іноземними громадянами. Так, уряд дозволив відкрити пункти пропуску у всіх аеропортах, які були закриті.
Хрущовки під знесення. Знесення “хрущовок” у Києві планують почати з будинків, що розташовані на території житлового масиву Лісовий, Деснянського району. Згідно з проєктом, план передбачає повне знесення будинків, що вже врахували в новому генеральному плані Києва, каже мер столиці Віталій Кличко. Замість цих будинків побудують нові багатоквартирні будинки.
Переваги інвестицій в ОВДП. Як повідомив фінансовий аналітик групи ICU Михайло Демків на FinUpdate 7, облігації внутрішньої державної позики все ще набагато поступаються за обсягами депозитам. Поінформованість про продукт поки що не є високою. У сприйнятті звичайної людини це інструмент для інвестування багатих і знаменитих політиків і депутатів. Адже більшість населення дізналося про ОВДП з декларацій чиновників, які вони опублікували. Але боятися ОВДП не потрібно. І навіть навпаки, у ОВДП є свої переваги.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас