12:37 20.09.2017

Об'єкти соціальної інфраструктури буде перевірено на дотримання заходів безпеки

2 хв читати
Об'єкти соціальної інфраструктури буде перевірено на дотримання заходів безпеки

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що Кабінет Міністрів України в середу має намір ухвалити рішення про надання права контролюючим органам перевіряти об'єкти соціальної інфраструктури.

"Сьогодні ми ухвалимо рішення і надамо право контролюючим органам перевіряти такі об'єкти, особливо там, де діти, люди похилого віку. Ми все перевіримо. У нас немає самоцілі когось штрафувати, але у нас є мета змусити кожного думати своєю головою про те, щоб забезпечити якісний рівень безпеки", - сказав прем'єр під час засідання уряду в середу, коментуючи трагедію в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі.

Він зазначив, що раніше введена заборона на перевірки не означала, що тепер можна зловживати і "грати" з безпекою людей.

"Можу вам сказати, що це стосуватиметься, зокрема, й питань продовольчої безпеки. Ми також дозволимо перевіряти там, де є проблеми з продовольством, щоб українці перебували в безпечних умовах і, врешті-решт, отримували безпечне харчування в Україні", - сказав В.Гройсман.

Пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини. Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали і на місці пожежі, і в околицях табору, куди вона, ймовірно, могла втекти, злякавшись. Пізніше поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини. Але чи належать вони третій дівчинці, поки що невідомо. Також двох дітей, 2006 р. н., госпіталізували. Їхній стан оцінюється як задовільний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА