RU
 

Конгрес США підтримав посилення контролю при прийомі біженців

Українська служба DW,  20 листопада 2015, 07:54
0
73
Конгрес США підтримав посилення контролю при прийомі біженців
Фото: Getty Images
Тепер проект повинен пройти Сенат

Нижня палата Конгресу США 289 голосами підтримала законопроект, що посилює контроль при прийомі біженців з Сирії та Іраку.

Через тиждень після терактів у Парижі, Палата представників Конгресу США в четвер, 19 листопада, проголосувала за закон, що посилює контроль над біженцями з Сирії та Іраку, які претендують на притулок у країні. У Палаті, контрольованій республіканцями, на підтримку законопроекту висловилися 289 конгресменів, проти були 137 депутатів, повідомляє агенція AFP. Тепер проект повинен пройти Сенат.

У випадку, якщо проект набуде чинності, біженці з Сирії та Іраку зможуть приїхати в США тільки після того, як директор ФБР, глава міністерства внутрішньої безпеки і шеф національної розвідки засвідчать, що потенційний кандидат на переселення не несе загрози.

Чи допоможе вето?

Президент США Барак Обама раніше заявив, що використає право вето у випадку, якщо цей закон пройде через Конгрес. Проте, відзначає dpa, кількість голосів, відданих за законопроект при голосуванні в Палаті представників, є достатньою для подолання президентського вето.

З 19 мільйонів біженців, розкиданих сьогодні по світу, США, за даними Леона Родрігеса, директора Служби громадянства та імміграції США (USCIS), має намір в найближчі роки прийняти 85 тисяч людей. При цьому, заявив чиновник, контроль документів претендентів з Сирії здійснюється "за найсуворішими нормами перевірки біженців в історії".

Джерело: Українська служба DW

СПЕЦТЕМА: Наплив мігрантів до Європи
ТЕГИ: СШАконгресс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі