19:27 11.09.2019

Між Зеленським і Макроном установився дружній зв'язок - посол Франції

2 хв читати
Між Зеленським і Макроном установився дружній зв'язок - посол Франції

Між президентами України та Франції Володимиром Зеленським та Еммануелем Макроном установилися дружні відносини, і взаємодія двох країн наразі базується на взаємній симпатії та дружбі, зазначає посол Франції в Україні Етьєн де Понсен (Etienne de Poncins).

"Вам відомо про дружній зв'язок, який установився між президентом Зеленським і президентом Макроном. І можна сказати, що ми сьогодні перебуваємо у стадії взаємної симпатії та дружби і на рівні керівників наших держава, і, звичайно, двох наших народів", - сказав він журналістам у середу в Києві після покладення квітів до Стіни пам'яті загиблих за Україну в 2014-2017 роках біля Михайлівського собору.

Посол зазначив, що цим жестом хотів висловити симпатію і підтримку українському народу та вшанувати пам'ять "тих 13-14 тисяч українців, це ті цифри, які фігурують сьогодні, котрі загинули в рамках конфлікту, який, на жаль, триває досі на сході України". Він зазначив, що тільки в серпні цього року на сході України загинули 13 осіб.

Говорячи про нещодавнє взаємне звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією, Етьєн де Понсен наголосив, що президент Макрон займав послідовну й активну позицію з цього питання, і це було "дуже хвилюючим моментом".

Новопризначений посол також розповів, що за час своєї місії має намір активно їздити регіонами України, планує відвідати Одесу, Маріуполь, з яким останніми роками у Франції встановилися дуже тісні зв'язки, Львів, Харків та інші міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА