14:06 04.12.2018

Воєнний стан дозволяє жорстко реагувати на будь-які правопорушення, зазначає Луценко

2 хв читати
Воєнний стан дозволяє жорстко реагувати на будь-які правопорушення, зазначає Луценко

Воєнний стан дає підстави для встановлення максимального порядку на вулицях країни та жорсткого реагування на правопорушення будь-якого масштабу, наголошує генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"На нашій закритій частині наради з силовиками я поставив завдання максимально жорстко реагувати на будь-які порушення закону на вулицях. Починаючи від банального вживання нецензурних слів у присутності громадян, що, до речі, є правопорушенням, за яке передбачено конкретне покарання, до, тим паче, застосування насильства, перекриття вулиць, нападів на бізнес або окремих громадян", - сказав Ю.Луценко на брифінгу у вівторок в Одесі.

За його словами, хуліганство останнім часом "потрапило в якусь зону комфорту", оскільки поліція зайнята розслідуванням тяжчих злочинів. "Ми домовилися про те, що це буде припинено", - зазначив Ю.Луценко.

"Упровадження воєнного стану дає добрий ґрунт для того, щоб нині навести максимальний порядок на вулиці. Безумовно, ніхто не буде беззаконно затримувати людей і кидати їх у якісь підвали або піддавати фізичному насильству, але максимальна кваліфікація при правопорушенні на вулиці застосовуватиметься", - заявив генпрокурор.

За його словами, буде збільшено кількість патрулів, а оцінку дій тих, хто регулярно порушує закон на вулицях, "буде надано в сукупності максимально жорстко".

"Я вважаю, що суспільство давно потребує такого порядку", - підсумував Ю.Луценко.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 26 листопада підписав указ "Про введення воєнного стану в Україні" №393/2018, згідно з яким упроваджується воєнний стан на 30 діб - з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року. Цього самого дня Верховна Рада затвердила закон, що вводить у дію указ президента. Указ було опубліковано в парламентській газеті 28 листопада.

Воєнний стан упроваджено в областях, які межують із Росією і Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" планує встановити ще 500 укриттів у відділеннях і терміналах

Російські війська обстрілюють прибережні райони Херсона - Мрочко

Мир виглядатиме як неможливість для РФ будь-коли окупувати Україну, і це не означає членство країни в НАТО - Байден

Колишнього залізничника, який постачав росармію паливом під час окупації Куп'янська, засуджено до 10 років в'язниці - прокуратура

Унаслідок ракетного удару по Криворізькому району постраждав чоловік - голова ОВА

На півдні ворог накопичив невелику кількість сил, але це все одно не той ресурс, який здатен прорвати лінію оборони - Плетенчук

Кабмін України продовжив на 6 місяців роботу паспортного сервісу ДП "Документ" для українців за кордоном

У Дніпропетровській області збито ворожий БпЛА - голова ОВА

На лінії фронту відбулося 42 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Стефанчук доручив підготувати звернення до Кабміну щодо дотримання його представниками дрес-коду у ВР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА