08:00 13.08.2020

Протестні акції в Мінську завершилися без жорсткого протистояння з силовиками

2 хв читати
Протестні акції в Мінську завершилися без жорсткого протистояння з силовиками

Протестні акції в Мінську в ніч з 12 на 13 серпня завершилися без екстремального протистояння, характерного для останніх трьох ночей після президентських виборів.

Білоруські ЗМІ і очевидці повідомляли про локальне протистояння силовиків і протестувальників, які переростали в запеклі сутички. Цієї ночі силовики, переважно, обмежувалися присутністю в місцях скупчення протестувальників.

Учасники акцій концентрувалися біля станцій метро, скандували гасла, які вже стали звичними: "Йди" і "Верим, можам, пераможам!".

За даними ЗМІ, в мікрорайоні Кам'яна Гірка в Мінську силовики застосували сльозогінний газ, раніше там були споруджені барикади з лавок і клумб і перекрито кілька смуг на проїзній частині на виїзд з міста. Очевидці також повідомляли, що біля ТЦ "Магніт" на Петрівщині людей розганяли гумовими кулями.

Переважно на вулицях Мінська збиралися групи в кілька сотень людей, які розсіювалися до наближення силовиків. Також учасники акцій на нетривалий час перекривали дорожній рух. Після наближення ОМОНу вони розбігалися.

Як повідомлялося, до цього в Білорусі вже три ночі поспіль відбувалися жорсткі сутички учасників акцій протесту з правоохоронними органами. Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за попередніми даними ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%.

У результаті жорстокого розгону демонстрантів за три ночі затримано понад 6 тис. осіб, у лікарнях перебуває понад 250 постраждалих, одна людина загинула.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА