07:38 06.11.2018

Розміщення на кордоні з Мексикою військ коштуватиме США $ 110 млн

1 хв читати
Розміщення на кордоні з Мексикою військ коштуватиме США $ 110 млн

Розгортання адміністрацією президента США військ на кордоні з Мексикою може обійтися бюджету Штатів на суму від $ 42 до $ 110 млн, пише газета "Гілл" з посиланням на результати нового незалежного дослідження.

За даними Центру стратегічних і бюджетних оцінок (CSBA), відзначає видання, витрати на розгортання військ біля кордону з Мексикою, офіційно іменується операцією "Вірний патріот", складуть від $ 112 до $ 143 на одного військовослужбовця на день.

При цьому використання в операції військових літаків обійдеться в додаткові $ 136 тис. 645 на день, додає "Гілл".

Видання уточнює, що зараз Пентагон готує до відправки до південного кордону 7 тис. військовослужбовців, які пробудуть там до 15 грудня.

Водночас президент США Дональд Трамп заявляв раніше, що готовий направити до 15 тис. військовослужбовців для стримування каравану мігрантів з Центральної Америки.

В кінцевому підсумку, пише газета, місія може обійтися в $ 42 млн. У той час як розміщення всіх 15 тис. солдатів коштуватиме бюджету $ 110 млн.

Як заявив журналістам представник Сухопутних військ США полковник Роб Меннінг, міністерство оборони ще не оцінило вартість розгортання військ, але готує кошторис.

"Наш контролер працює над цим. Коли ми зможемо надати точну цифру, ми безумовно зробимо це", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА