Як перевірити репутацію постачальника газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як перевірити репутацію постачальника газу

Особисті фінанси
524
Українцям варто пошукати інформацію про компанію в реєстрах, перш ніж вибрати її постачальником газу.
Таку пораду в ефірі програми «Energo live» на телеканалі «Еспресо» дала координаторка енергопрограм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко, пише “ГазПравда”.
“Варто перевірити простими доступними методами: в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і реєстрі речових прав на нерухоме майно. Варто дізнатися, що це за компанія, хто за нею стоїть, який в неї статутний капітал, історія”, — зауважила Тетяна Бойко.
За її словами, у європейських країнах є порівняльний інструмент для споживачів — сайт, на якому можна порівняти пропозиції всіх постачальників. До того ж постачальники проходять певну верифікацію на етапі отримання дозволів.
“У нас же отримати ліцензію на постачання досить легко. 790 компаній, здається, станом на сьогодні мають ліцензію на постачання. Тому, дійсно, є велика загроза”, — зазначила Тетяна Бойко.

Довідка Finance.ua:

  • У липні процес зміни постачальника газу спрощено на законодавчому рівні – все можна зробити в електронному вигляді.
  • Вже цього місяця починається новий опалювальний сезон, і українцям доведеться більше платити за комунальні послуги. Тим більше, в цьому році чинності набувають нові тарифи і правила розрахунку з постачальниками.
  • За прогнозом голови правління “Нафтогазу України” Андрія Коболєва, ціни на газ в Україні впадуть майбутньою зимою. При цьому вони виявляться нижчими, ніж на європейських ринках, де паливо вже подорожчало до максимумів з початку року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас