ua en ru

Кучма завершив роботу у ТКГ по Донбасу

Кучма завершив роботу у ТКГ по Донбасу Фото: Леонід Кучма (РБК-Україна)

Кучма подякував білоруській стороні за сприяння в організації переговорного процесу

Леонід Кучма завершив роботу у Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу у Мінську (Білорусь). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення прес-секретаря Кучми Дарки Оліфер у Facebook.

"На завершення сьогоднішньої роботи в Мінську Леонід Кучма подякував колегам у Тристоронній контактній групі за спільну роботу. В такий спосіб підбито підсумок його роботи представника України в Тристоронній контактній групі", - написала вона.

Як зазначається, Кучма подякував білоруській стороні за сприяння в організації переговорного процесу.

Крім того, повідомляється, що представник ОБСЄ у контактній групі Мартін Сайдік від імені ТКГ подякував Кучмі за його внесок у мінський процес.

Кучма завершив роботу у ТКГ по Донбасу

Зазначимо, 23 червня 2014 року Кучма увійшов у тристоронню контактну групу і представляв Україну на переговорах з "ДНР" та "ЛНР" за участі представників Росії та ОБСЄ. 20 вересня Кучма підписав мінський меморандум. 2 лютого 2015 року президент України Петро Порошенко призначив Кучму офіційним представником України у тристоронній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кучма вважає недоцільним перенесення переговорів з Мінська (Білорусь).

Зазначимо, про необхідність перенесення майданчика обговорення ситуації на Донбасі, зокрема заявляла перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко та постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.