ua en ru

Кабмін не скасовував субсидії споживачам без лічильників газу

Кабмін не скасовував субсидії споживачам без лічильників газу Ілюстративне фото (pixabay.com)

Скасування субсидій споживачам, які відмовилися від лічильників, зняли з розгляду

Кабінет міністрів України не відміняв субсидії споживачам без лічильників газу, а зняв це питання з розгляду на засіданні 22 серпня. Про це РБК-Україна повідомили джерела в уряді.

Зокрема, Кабмін зняв з розгляду проект постанови "Про внесення змін до пункту 3 постанови Кабінету міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409". Документ пропонував з 1 жовтня скасувати пільги і субсидії на газ для споживачів, які не встановили лічильники самостійно, а також за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільних систем, відмовившись в письмовому вигляді.

Кабмін не скасовував субсидії споживачам без лічильників газу

Фото: проект про скасування субсидій зняли з розгляду

Відзначимо, даний проект постанови значився в порядку Кабміну під пунктом 4.6. Згідно з зачитаним прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом списком, проект про скасування субсидій увійшов до числа прийнятих на підставі обговорення в комітетах. У той же час зняті з розгляду були пункти 4.24 і 5.3, які стосувалися експерименту в сфері примусового виконання рішень та угоди з НАТО.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що близько половині субсидіантів ще не перепризначили субсидії на 2019 рік.

У липні РБК-Україна повідомляло, що Міненерго ініціює збільшення норми споживання газу в будинках без лічильників.