08:55 20.11.2018

Сенатори США закликали голосувати проти кандидатури росіянина на пост глави Інтерполу

2 хв читати
Сенатори США закликали голосувати проти кандидатури росіянина на пост глави Інтерполу

Група сенаторів США виступила зі спільним зверненням, в якому закликає адміністрацію президента США Дональда Трампа і членів Генасамблеї Інтерполу виступити проти кандидатури росіянина Олександра Прокопчука на майбутніх виборах президента організації.

"Обрання новим президентом Інтерполу генерал-майора Олександра Прокопчука на кшталт ідеї поставити лисицю на чолі курника", - йдеться в заяві сенаторів, опублікованій на сайті республіканця Роджера Вікера. Під зверненням підписалися демократи Джен Шахін і Кріс Кунс, а також республіканець Марко Рубіо. На думку сенаторів, Росія систематично зловживає Інтерполом "з метою зведення рахунків і переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів".

"Прокопчук особисто брав участь у цій стратегії залякування, яка в кінцевому підсумку спрямована на ослаблення демократичних інститутів і заохочення авторитарного режиму Путіна", - зазначили вони.

Сенатори попереджають, якщо Олександр Прокопчук буде обраний главою Інтерполу, то Росія продовжить "зловживати червоними повідомленнями" (повідомлення про арешт, які направляють усім країнам-членам організації - ІФ) і "блокувати зусилля з реальної реформи" організації. Крім того, вони побоюються, що Прокопчук отримає доступ до конфіденційних даних, які "зміцнять можливості Кремля в області переслідування критиків, які живуть за межами Росії".

"З цих причин ми настійно закликаємо всіх 192 членів відстоювати цілісність Інтерполу як законного міжнародного правоохоронного механізму і голосувати проти пана Прокопчука", - пишуть сенатори.

Вони також закликали адміністрацію Дональда Трампа використати свій голос і вплив, щоб не допустити обрання Олександра Прокопчука.

Прокопчук займав пост начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС РФ з 14 червня 2011 року. Починаючи з 10 листопада 2016 року і нині він є віце-президентом Інтерполу.

Голосування з виборів президента Інтерполу відбудеться в Дубаї в середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА