13:38 16.11.2020

Продаж в інтернет-магазинах, аптеках і магазинах електроніки має бути фіскалізовано вчасно - Гетманцев

2 хв читати
Продаж в інтернет-магазинах, аптеках і магазинах електроніки має бути фіскалізовано вчасно - Гетманцев

Продаж у мережах аптек, ювелірних магазинах, мережах електроніки має бути фіскалізовано вчасно, вважає голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Інтернет-магазини, мережі аптек, мережі електроніки, ювелірних виробів, секонд-хенд та інші галузі, які ми вважаємо ризиковими та які повністю перебувають у тіні, мають бути фіскалізовані вчасно. Якщо ні, то ми не маємо ні морального, ні юридичного права говорити про гроші на виплату зарплат лікарям і вчителям, які мають виплачуватися малозабезпеченим сім'ям за рахунок податків", - сказав він під час погоджувальної ради в понеділок у Верховній Раді.

Як повідомлялося, ВР відправила на повторне перше читання законопроект про відстрочення обов'язкового використання касових апаратів (РРО) "спрощенцями" та механізму "кешбек" на дев'ять місяців - рік - до 1 січня 2022 року, до якого комітет також вирішив включити підвищення лімітів річного доходу фізичних осіб-підприємців (ФОП) майже в 1,5 раза з 2021 року. За ухвалення цього законопроекту за основу та в цілому проголосували 212 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів, хоча його подали представники всіх фракцій.

Згідно з раніше ухваленим законом, з 2021 року РРО зобов'язані використовувати "спрощенці" II-IV груп із продажу побутових товарів з гарантійним ремонтом та ліків, а також усі інші "спрощенці" цих груп за річного доходу понад 1 млн грн.

Із 1 квітня 2021 року кількість "спрощенців" II-IV груп з обов'язковим використанням РРО незалежно від обсягу річного доходу збільшується за рахунок тих, хто продає товари в інтернеті, торгує ювелірними виробами, уживаними товарами, текстилем і автозапчастинами, працює у сфері громадського харчування або туризму.

Окрім цього, з 1 січня 2021 року заплановано старт механізму "кешбеку", коли покупці отримують частину вартості купівлі або послуги, якщо продавець видав фіктивний фіскальний чек.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА