Доступність посилання

ТОП новини

РНБО розгляне санкції проти «112» та «Newsone», як тільки отримає документи з Ради – Турчинов


Секретар РНБО Олександр Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов

Рада національної безпеки та оборони збереться для розгляду запровадження санкцій проти телеканалів «112 Україна» та NewsOne, як тільки отримає відповідну постанову з Верховної Ради. Про це журналістам у Києві заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час спільної прес-конференції з секретарем бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом.

«Як тільки постанова нам надійде з парламенту, не бачу проблем, щоб оперативно розглянути це питання», – сказав Турчинов.

Він заявив, що в структурі власності телеканалів є й нерезиденти України, що уможливлює запровадження санкцій.

Читайте також: «НСЖУ вважає незаконним звернення Ради щодо санкцій проти NewsOne і «112 Україна»

Раніше депутати Верховної Ради ухвалили постанову, якою запропонували Раді національної безпеки і оборони ввести санкції проти компаній-власників телеканалів «112 Україна» і NewsOne.

7 червня в ефірі «112 Україна» з уст депутата Мураєва лунали тези, що впродовж останніх років «герої стали зрадниками, а деякі зрадники – героями», що спецоперації СБУ, однією з яких може бути героїзація Сенцова, «ганьблять українців» та інші.

Також Мураєв сказав: «З точки зору того, що людина готувала підпали й вибухи, для частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він, мабуть, є героєм, і час усе розставить на свої місця: хто правий, хто неправий, і хто як цю ситуацію сприймає».​

Читайте також: Петиція про припинення діяльності «112 Україна» та NewsOne набрала 25 тисяч підписів

Незалежна медійна рада дійшла висновку, що телеканал «112 Україна» порушив стандарти журналістики, транслюючи коментарі Мураєва щодо можливого звільнення Олега Сенцова з російського ув’язнення.

20 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») через висловлювання кількох ведучих і гостей ефіру про війну на Донбасі, спікера Верховної Ради Андрія Парубія та автокефальну церкву.

XS
SM
MD
LG