08:00 30.12.2019

США продовжать "вживати заходів" в Іраку і Сирії

2 хв читати
США продовжать "вживати заходів" в Іраку і Сирії

Сполучені Штати можуть продовжити завдавати ударів по близьких Ірану угрупованнях руху "Хезболла" в Іраку, заявив міністр оборони США Марк Еспер.

"Я хотів би зазначити, що ми будемо вживати додаткових заходів у разі необхідності, щоб гарантувати, що ми діємо в інтересах самооборони, а також стримуємо подальшу погану поведінку з боку груп ополчення або з боку Ірану", - сказав він журналістам.

Еспер також повідомив, що попередні удари по угрупованнях "пройшли успішно, пілоти і літаки благополучно повернулися на базу", і додав, що з президентом США Дональдом Трампом обговорювалися "інші наявні варіанти дій".

За словами міністра, в нанесенні ударів по трьох об'єктах на території Іраку і двом на території Сирії використовувалися літаки F-15.

Міністр оборони, голова об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США Марк Міллі і держсекретар США Майк Помпео прибули до резиденції Трампа в Мар-а-Лаго, щоб проінформувати президента про завданих ВПС США ударів по об'єктах в Іраку і Сирії.

При цьому Помпео сказав, що розміщені в Іраку військові тривалий час піддавалися атакам з боку шиїтських угруповань, підтримуваних Іраном.

У неділю Пентагон повідомив, що військові США у відповідь на атаки з боку проіранського шиїтського воєнізованого угрупування "Катаїб Хезболла" завдали ударів по низці об'єктів цієї групи - в Іраку і Сирії.

Зі свого боку шиїтське ополчення повідомило про 25 загиблих і 51 пораненого в результаті ударів американських ВПС.

Представник глави перехідного уряду Іраку Абделя Махді повідомив, що прем'єр провів телефонні переговори з Есперо і вказав на неприпустимість ударів по об'єктах на іракській території, що є "порушенням суверенітету Іраку" і загрозою ескалації напруженості в регіоні.

Одночасно, Помпео сказав журналістам: "Ми не потерпимо, щоб Ісламська Республіка Іран здійснювала дії, які наражають на небезпеку американських чоловіків і жінок".

Раніше на низку військових баз в Іраку було здійснено серію нападів. Так, минулої п'ятниці іракська військова база К1 в районі міста Кіркук піддалася ракетному удару. В результаті загинув один американець, ще кілька американських і іракських військовослужбовців отримали поранення.

США обвинувачують у цих атаках бійців, підтримуваних Іраном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Правоохоронці України взяли участь у великій міжнародній спецоперації з боротьби з російськими кіберзлочинними організаціями

"Київський метрополітен" збільшує інтервали між поїздами через гострий кадровий дефіцит

Через обстріл окупантів у Велетенському на Херсонщині загинув місцевий житель

Короткочасні дощі пройдуть в Україні в найближчі два дні, місцями можливі грози, на південному сході вдень до 30°

Директор ДБР: Сприяємо поверненню бійців на позиції, а не покращуємо статистику кримінальних проваджень

У середу завдано ударів по 14 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

Люксембург вносить EUR5 млн в артилерійську коаліцію для фінансування Caesar для України

Кличко: Сьогодні Київрада ухвалить рішення про фінансово-кредитну підтримку малого та середнього бізнесу, який працює у сфері виготовлення БПЛА

До пакета військової допомоги від Швеції входять два літаки ASC 890

Байден наближається до скасування заборони на удари України з американської зброї по території РФ - NYT

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА