10:21 02.11.2018

Меджліс скликає в Києві 12 листопада конференцію делегатів курултаю кримських татар

2 хв читати
Меджліс скликає в Києві 12 листопада конференцію делегатів курултаю кримських татар

Меджліс кримськотатарського народу ухвалив рішення про скликання 12 листопада 2018 року в Києві конференції делегатів курултаю кримськотатарського народу, на яких планується обговорити завдання органів національного самоврядування в умовах окупації Криму РФ.

"Відповідно до результатів обговорення на засіданні Особливої наради меджлісу кримськотатарського народу і консультацій, проведених із делегатами курултаю кримськотатарського народу VI скликання, вирішено: скликати конференцію делегатів курултаю кримськотатарського народу VI скликання 12 листопада 2018 року м. Києві", - йдеться в тексті розпорядження голови меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який він оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Запропонувати делегатам курултаю кримськотатарського народу VI скликання обговорити та прийняти під час конференції рішення з таких питань порядку денного: про ситуацію в Криму та завдання органів національного самоврядування в умовах тимчасової окупації Криму Російською Федерацією; про виконання постанови 2-ї позачергової сесії курултаю кримськотатарського народу VI скликання (Бахчисарай, 29 березня 2014 року) "Про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на своїй історичній території - в Криму", - йдеться в тексті розпорядження.

Координацію організаційної роботи з підготовки та проведення конференції делегатів курултаю покладено на заступника голови меджлісу Ільмі Умерова.

24 жовтня уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Джемілєв і заступник голови меджлісу кримськотатарського народу І.Умеров заявили, що обираний в окупованому Криму курултай кримськотатарського народу буде нелегітимним.

27 жовтня курултай мусульман Криму висловився за націоналізацію майна фонду "Крим", засновником якого був М.Джемілєв, і подальшу його передачу муфтіяту регіону. Йдеться про різні об'єкти нерухомості: гуртожиток, будівля в центральній частині Сімферополя, де раніше розміщувався головний офіс меджлісу, приміщення під медклініку в Сімферопольському районі Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА