Міжбанк: ринок і ефект першого дня місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок і ефект першого дня місяця

Валюта
704
У перший день липня особливої ​​активності на міжбанківському валютному ринку Finance.ua не прогнозує. Основна причина – спрацює “ефект першого дня місяця”, коли клієнти підбивають підсумки минулого періоду і остаточно визначаються зі своїми завданнями на новий. Це традиційно скорочує статистику валютних операцій щомісяця в перший робочий день і липень винятком не буде. За нашими розрахунками, обсяги операцій складуть близько $170-200 млн при здійсненні до 440-500 угод.
Основними мотиваторами для валютного міжбанку 1 липня дії Нафтогазу, Нацбанку і нерезидентів.
Всі останні дні червня держкомпанія була дуже активна з продажами валюти під свої розрахунки з бюджетом, що зробило Нафтогаз основним постачальником долара на міжбанку. В основному продажі йдуть через держбанки, в першу чергу – через Укргазбанк.
Покупцями виступають Нацбанк (викуповує валюту в резерви), нерезиденти (продовжують поступово виводити кошти з українських ОВДП, в основному купують валюту через Сітібанк) і частково великі імпортери (під свої зовнішньоекономічні розрахунки).
При виходах Нафтогазу на торги з продажем валюти – ми сьогодні знову побачимо Нацбанк на торгах з інтервенцією з купівлі долара. І викупи надлишку валюти регулятором утримають його курс від серйозного просідання. Нерезиденти продовжать плавну скупку валюти на міжбанку за рахунок гривні, отриманої від попередніх погашень українських облігацій.
Обсяги продажів ОВДП на вчорашньому аукціоні Мінфіну України виявилися незначними – всього 1,272 млрд гривень і розрахунки за ці папери сьогодні особливо на ресурсний і валютний ринки не вплинуть.
Курсовий тренд знову залишиться повністю залежним від поведінки великих гравців і їхніх завдань, а НБУ продовжить викуп надлишку пропозиції долара в ЗВР.
Спекулянти попрацюють в форматі “в дві сторони”, але при при можливості постараються і погойдати курс в тому випадку, якщо нерезиденти почнуть активно виходити на ринок з викупом валюти.
За прогнозами Finance.ua 1 липня коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,60-26,80 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,69 / 26,61
євро – 29,91 / 29,93
російський рубль – 0,3750 / 0,3754
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас