19:45 20.07.2018

МОЗ має намір скасувати націнку у 10% на закуповувані за кошти бюджету медвироби

1 хв читати
МОЗ має намір скасувати націнку у 10% на закуповувані за кошти бюджету медвироби

Міністерство охорони здоров'я України має намір скасувати 10-відсоткову постачальницько-збутову націнку на вироби медичного призначення (ВМП), які повністю або частково закуповують за кошти державного або місцевих бюджетів.

Відповідний проект постанови про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України №955 "Щодо стабілізації цін на лікарські засоби і медичні вироби" оприлюднено на сайті відомства для громадського обговорення.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту, метою ухвалення акта є зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції та дерегуляція у сфері ціноутворення на медвироби.

У документі зазначено, що до нинішньої системи націнок для медвиробів, які закуповують за кошти державного і місцевого бюджетів, не включено витрати на сервісне обслуговування обладнання, витрати на навчання інженерів для сервісного, гарантійного та післягарантійного обслуговування, які надають послуги закладам охорони здоров'я.

Відсутність вирішення проблеми з ціновим регулюванням на медвироби призводить до обмеження конкуренції на ринку, зникнення в Україні якісних виробів медпризначення, виробів, необхідних для терапії орфанних хворих, скорочення надходжень до бюджету через втрату платників податків.

Як повідомлялося, Європейська бізнес асоціація неодноразово закликала скасувати 10-відсоткову націнку на медвироби, оскільки необхідні витрати, які зазнає виробник того чи іншого ВМП, не можуть бути покриті за рахунок 10-відсоткової надбавки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА