Оренда житла в Німеччині "з'їдає" все більше доходу (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда житла в Німеччині "з'їдає" все більше доходу (дослідження)

Нерухомість
1529
Зняти нову квартиру в Берліні, Аугсбурзі, Єні або інших німецьких містах стало занадто дорого для людей із середнім достатком. Дослідження, проведене експертами на замовлення журналу «Панорама» (ФРН), показує, що багатьом домогосподарствам доводиться витрачати понад 27% свого чистого доходу на оренду житла в нових будинках.
Про це повідомляє NDR.
Наприклад:
  • У Берліні найвища орендна ставка. Середньостатистичне домогосподарство в столиці щомісяця витрачає 41,3% свого чистого доходу на оренду 3-кімнатної квартири.
  • У Франкфурті оренда теж дорога – 40,7% доходу. Середня 3-кімнатна квартира в недавно зведеному будинку коштує тут 1450 євро на місяць.
  • У Лейпцигу аналогічне житло коштує близько 1012 євро на місяць. Але оскільки тут зарплати нижчі, городянам доводиться віддавати 37,5% свого доходу.
  • У 64 німецьких містах і округах орендна ставка становить понад 27% – не тільки у Франкфурті, Гамбурзі чи Дюссельдорфі, а й у багатьох містах середнього розміру, таких як Шверін, Ерфурт або Розенхайм.
Основними причинами високої орендної плати експерти вважають зростання цін на землю і високі витрати на будівництво.

Довідка finance.ua:

  • За даними Німецького інституту економічних досліджень (DIW), ціни на будівництво в Німеччині зросли на 33% з 2005 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас