День фінансів, 30 січня: рішення щодо облікової ставки, куди кличуть українців, коронавірус і економіка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 січня: рішення щодо облікової ставки, куди кличуть українців, коронавірус і економіка

698
Четвер, 30 січня. На економіку можуть вплинути абсолютно різні явища: зниження облікової ставки, перекази заробітчан і, можливо, навіть коронавірус у Китаї.
НБУ оголосив своє рішення щодо облікової ставки. Нацбанк вирішив знизити облікову ставку до 11% річних з 31 січня 2020 року.
День фінансів, 30 січня: рішення щодо облікової ставки, куди кличуть українців, коронавірус і економіка
Також Нацбанк зберіг прогноз зростання реального ВВП України в 2020 році. Зростання реального ВВП України в третьому кварталі 2019 року склало 4,1% в річному вираженні. Очікуваний показник зростання в 2020 році в цілому на рівні близько 3,5% стане максимальним за останні 8 років.
“Інший бік гнучкості.” Як сьогодні заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, коливання на валютному ринку України свідчать про те, що в країні справді гнучкий плаваючий обмінний курс. “Зараз ми бачимо інший бік цієї гнучкості. Ще раз хочу підкреслити: нічого в політиці Національного банку на валютному ринку не змінилося. Так, курс плаваючий і він має відповідати фундаментальним параметрам, і він їм відповідає, якщо ви бачите показники поточного рахунку та інші макроекономічні показники”, – сказав він.
Якщо ви хочете більше знати про те, що відбувається на валютному ринку, рекомендуємо подивитися нове відео на Youtube-каналі Finance.ua. У ньому фінансовий експерт Олексій Козирєв дає прогноз курсу долара і євро до 5 лютого. Олексій також порушує цікаву тему прибутковості українських ОВДП. Експерт розповідає, чому попит перевищує пропозицію, а облігації України – такі цікаві інвесторам.
Не Польщею єдиною. Українців на робітничі вакансії в 2019 році найбільше чекали в Польщі, Німеччині, Словаччині, Ізраїлі, Чехії, Угорщині та Литві. Про це свідчать дані порталу OLX Робота. Найнижчу зарплату в 16 тис. грн пропонували в Чорногорії, Болгарії та Грузії. Найвищу зарплату можна було отримувати в Ізраїлі та Швеції – в середньому 61 ​​тис. грн.
До речі, якщо ви вже “знайшли себе”. Працюєте в Україні або за її межами на позиції Project Manager, Scrum Master, QA, BA, Devs, то вас неодмінно зацікавить DEADLINE – Конференція. Захід заплановано на 28 березня у Львові. Цілий день гості і спікери конференції мають намір обговорювати такі теми як: управління проектом і продуктом, організація ефективної команди, нові тренди в проектному менеджменті. Всі подробиці програми – за посиланням. Хоча часу до березня ще багато, але квитки вже активно розкуповують. 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас