17:09 21.08.2018

Слідство щодо побиття нардепа Найєма завершиться після отримання документів про ступінь отриманих ним тілесних ушкоджень - Луценко

3 хв читати
Слідство щодо побиття нардепа Найєма завершиться після отримання документів про ступінь отриманих ним тілесних ушкоджень - Луценко

Справу про побиття народного депутата України Мустафи Найєма (фракція "Блок Петра Порошенка") буде завершено, щойно він надасть слідству документи про тілесні ушкодження, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Коли ми закінчимо слідство? Це головний момент. Відповідь - коли пан потерпілий - народний депутат пройде медичне обстеження. Він його пройшов, якщо я не помиляюся, минулого тижня. Якщо йому видали вже остаточну довідку про ступінь ушкодження здоров'я, які питання? Легкі, середні чи тяжкі тілесні ушкодження дуже важливі для кваліфікації дій і подальшого покарання. Щойно він надасть результати цього обстеження, справу буде завершено буквально в лічені дні", - повідомив Ю.Луценко на прес-конференції у вівторок у Києві.

Генпрокурор також зазначив, Україна домагалася видачі Магомеда-Аміна Саїтова, якого підозрюють у побитті М.Найєма і який наразі переховується в Азербайджані. За його словами, Україна оголошує його в міжнародний розшук.

"Ми виставляємо його в розшук, чи прийме таке рішення Інтерпол – не від нас залежить, але все, що необхідно зробити прокуратурі і поліції, було зроблено", - зазначив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма (фракція БПП). У результаті побиття у депутата діагностували перелом щелепи і струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що в словесну перепалку на дорозі в центрі Києва, що закінчилася завданням йому тілесних ушкоджень, брали участь "четверо-п'ятеро людей".

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича, 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Салиха Аргуєвича, 1996 року народження, і Умала Тімербілатова Руслановича, 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зміг полишити Україну і полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт було обрано судом громадянину РФ Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) обрано судом громадянину РФ Умолту Тімербулатову Руслановичу, 1996 року народження, і Саїтову Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (непрацюючий).

Того ж дня стало відомо, що Національна поліція оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова, 1989 року народження, - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України М.Найєма. Його підозрюють за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, здійснене групою осіб) та ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Запобіжний захід щодо нього не обирався.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

У свою чергу заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що "запит на видачу М.Саїтова буде передано найближчим часом".

7 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 1 липня без права застави Магомеду-Аміну Саїтову, четвертому підозрюваному в нападі на М.Найєму в центрі Києва, який раніше був оголошений в розшук і затриманий в Баку ( Азербайджан).

Наприкінці липня суд відмовив в арешті втікача-підозрюваного в Азербайджані.

А 26 липня Шевченківський районний суд м.Києва змінив запобіжний захід з домашнього арешту на особисте зобов'язання підозрюваного в справі про побиття нардепа Умолта Темербулатова.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА