RU
 

У Держдепі оцінили боротьбу з корупцією за Зеленського

Корреспондент.net,  5 жовтня 2020, 16:58
0
510
У Держдепі оцінили боротьбу з корупцією за Зеленського
Фото: flickr.com/fordschool
Заступник держсекретаря Біген

Корупція залишається одним з головних викликів в Україні, незважаючи на пріоритетність, подолати її не так просто, каже Біген.

 
Заступник держсекретаря США Стівен Біген у ході форуму Ялтинської європейської стратегії YES оцінив боротьбу з корупцією в Україні за президента Володимира Зеленського і розповів про намір Вашингтона ввести нові санкції проти Росії. Результати дискусії на тему "Перспективи реформ, безпеки і євроатлантичної інтеграції України" опубліковані на сайті форуму.
 
Біген нагадав, що недавно був в Україні, де провів зустрічі з керівництвом країни, на яких обговорили різні теми. "Після цього візиту я залишився дуже оптимістично налаштований щодо майбутнього України", - зазначив він.
 
"Ми цілком пишаємося нашими досягненнями щодо України. Ми надали безпеці України допомоги на суму понад 2 мільярди доларів. Нинішня адміністрація активно підтримувала професіоналізацію українських збройних сил і зміцнення їх бойової здатності. Ця допомога включає в себе надання летальної військової допомоги... Ситуація поки, без сумнівів, краща, ніж була 4 роки тому", - заявив Біген.
 
Одним із викликів для України він назвав боротьбу з корупцією: "Президент Зеленський надає цьому питанню високий пріоритет, проте ці питання вирішити не так легко, і вони не зникають".
 
Представник Держдепу запевнив, що відносини між Україною і США не зміняться за будь-яких результатів виборів нового глави Білого дому.
 
Крім того, він торкнувся питання миру в Україні. Говорячи про мінські угоди і нормандський формат, дипломат зазначив: "Нам ще належить знайти шляхи, як використовувати їх із залученням США та підтримкою США".
 
"США, ЄС і міжнародні інститути повинні зіграти в цьому (врегулюванні) активну роль - нам потрібен потужний фінансовий пакет в якості дієвого заохочення, який демонструє, що всі жителі України, в тому числі і ті, хто живе на Донбасі, є частиною України, яка може процвітати і бути успішною", - сказав Біген.
 
Він додав, що "російська сторона має зрозуміти, що санкції не будуть зняті". "Вони можуть навіть поглибитися, якщо російська влада не долучиться до конструктивного чесного дипломатичного процесу, спрямованого на відновлення суверенітету України на Донбасі", - сказав заступник держсекретаря.
 
У ході дискусії також торкнулися останніх подій у Білорусі, отруєння Олексія Навального, ролі Росії і відносин між США та Росією.
 
Відзначимо, через пандемію коронавірусу дискусія відбулася в онлайн-форматі.
 
Нагадаємо, нещодавно в Сенат США внесено законопроект про санкції проти РФ у зв'язку з ситуацією навколо Навального.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияУкраинасанкцииВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі