Україна втричі збільшила експорт картоплі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна втричі збільшила експорт картоплі

Аграрний ринок
492
У сезоні 2017/18 років (червень-травень) поставки картоплі на зовнішні ринки з України склали майже 22 тис. тонн. Цей обсяг більший за поставки попереднього сезону в 3,2 разу. У минулому сезоні експорт склав 6,8 тис. тонн.
Про це повідомили аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА) в Facebook.
«Експорт картоплі залишається незначним порівняно із загальним виробництвом, однак для професійних виробників, які націлені на розвиток цього бізнесу, експорт є важливою можливістю заробити більше», – відзначають експерти.
Експерти уточнюють, що головними покупцями української картоплі є країни СНД: Молдова, Грузія, Білорусь, Азербайджан.
Аналітики повідомили, що проведені тестові поставки картоплі в Катар і країни ЄС дають надію на збільшення експорту, проте свіжа картопля – дешевий продукт, і транспортна складова є для нього значною. Наголошується, що для збільшення експорту потрібно розробляти можливості поставок переробленої продукції (замороженої картоплі фрі, картопляних чіпсів, крохмалю картопляного борошна).
Також аналітики попереджають, що експорт картоплі може скоротитися в наступному сезоні, оскільки українські аграрії масово скорочують площі під цією культурою. На вітчизняному ринку падає споживання цієї культури, а експорт виробники вважають невигідним.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас