07:43 28.06.2018

За минулу добу троє бійців ЗСУ загинули, троє поранені внаслідок артобстрілів бойовиків на Донбасі в середу

2 хв читати
За минулу добу троє бійців ЗСУ загинули, троє поранені внаслідок артобстрілів бойовиків на Донбасі в середу

За минулу добу бойовики 32 рази порушили режим припинення вогню, в результаті чого троє бійців Збройних сил України загинули і троє отримали поранення, також постраждали двоє цивільних, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"Російські окупаційні війська 32 рази вдавалися до прицільного вогню по наших позиціях, 4 з яких - з важкого озброєння. Підрозділи Об'єднаних сил вели активну оборону і давали адекватну відповідь супротивнику (...) В результаті активних бойових дій троє наших захисників загинули і троє поранені", - йдеться у зведенні штабу, опублікованому на сторінці прес-центру ООС в соцмережі Фейсбук у четвер вранці.

На луганському напрямку вночі неспокійно було поблизу населеного пункту Кримське. Там бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ з 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А біля населеного пункту Станиця Луганська НВФ зробили чергову провокацію, застосувавши стрілецьку зброю.

На донецькому напрямку бойовики активізували бойові дії і застосовували по позиціях ЗСУ переважно гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а на окремих напрямках зафіксовано вогонь з озброєння БМП. Під прицільним вогнем знаходилися захисники Мар'їнки, Авдіївки, Південного, Опитного і Новомихайлівки.

"За минулу добу найбільшу кількість обстрілів отримали захисники маріупольського напрямку. Тут ворог застосовував ствольну артилерію калібром 122-мм, 120-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, а також протитанкові керовані ракети. Вогневого впливу зазнали наші позиції довкола населених пунктів Лебединський, Водяне, Гнутове, Талаківка, Старогнатівка, Павлопіль, Богданівка і Широкине", - відзначили в прес-центрі.

Крім того, за минулу добу бойовики обстріляли з мінометів калібром 82-мм м.Залізне. Постраждали двоє цивільних.

Протягом поточної доби бойовики сім разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. На донецькому напрямку вони обстрілювали з гранатометів і великокаліберних кулеметів українські позиції поблизу населеного пункту Мар'їнка, а з РПГ і стрілецької зброї у населених пунктів Водяне, Лебединський, Широкине і Гнутове (маріупольський напрямок).

За даними української розвідки, 10 бойовиків знищені, 7 поранені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава СБУ: Зараз багато викликів, ворог на місці не стоїть

Окупанти зруйнували пам'ятник Нестору Махну в Гуляйполі

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

Бельгія не планує відправлення своїх військових в Україну, але готується поставити Києву літаки F-16

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА