07:22 06.06.2020

Суд узяв під варту ще трьох харків'ян, затриманих напередодні за збройний конфлікт з правоохоронцями

2 хв читати

Київський районний суд Харкова заарештував на 60 днів, із правом внесення застави в 420 тис. грн, двох учасників збройного конфлікту з правоохоронцями, ще одного учасника поміщено під домашній арешт, повідомили в Національній поліції України.

"Суд обрав запобіжний захід ще трьом учасникам збройного конфлікту з правоохоронцями в Харківській області. Зловмисники, 42 і 38 років, заарештовані на 60 діб з правом внесення застави в 420 тис. грн. 34-річний чоловік поміщений під цілодобовий домашній арешт", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у ніч на суботу.

У поліції наголосили, що нині досудове розслідування триває.

Напередодні ввечері, 5 червня, Київський районний суд Харкова заарештував двох учасників громадської організації, які вчинили збройний конфлікт з правоохоронцями. Двом харків'янам суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Як повідомлялося, 4 червня поліція затримала п'ятьох членів громадської організації "POTON", які напали на машину з правоохоронцями в сел. Сорокове Краснокутського району Харківської області в середу ввечері.

"На відкритій ділянці місцевості лісового масиву на вул. Заводській в селищі Сорокове машину з правоохоронцями, які перебували у справах на території району, оточили громадяни, які назвали себе поселенцями "Слобожанської січі". Чоловіки тримали в руках палиці, сокиру і зброю. Агресивно налаштовані молоді люди погрожували правоохоронцям, порізали колеса і пошкодили лобове скло і скло правого бокового вікна багажного відсіку", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і за ст.348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Під час огляду місця події поліцейські вилучили кілька дерев'яних палиць, сокиру, предмети схожі на два пістолети і складаний ніж, патрони.

Громадська організація "POTON" позиціонує себе як борців з продажем наркотиків, нелегальними точками продажу алкоголю, "чорними лісорубами", тощо. Об'єкти їх боротьби зі свого боку неодноразово звинувачували членів організації у вимаганні грошей.

У грудні 2018 року лідер організації Павло Онищенко попався на управлінні автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

У 2019 Онищенко був кандидатом в народні депутати на окрузі №173 від партії "Опозиційна платформа - За життя".

У квітні 2020 року організація заявила про початок будівництва Слобожанської Січі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА