НБУ змінив правила міжнародних переказів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив правила міжнародних переказів

Фінтех і Картки
2536
Національний банк України (НБУ) вніс зміни до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.
Відповідну постанову правління регулятора №62 від 7 червня опубліковано на сайті НБУ. Документ набирає чинності з 12 червня.
Згідно з повідомленням прес-служби регулятора, це створює можливості для застосування безпаперових технологій на ринку фінансових послуг та розширення кола учасників цього ринку, в касах яких може бути виданий переказ з-за кордону.
Банкам і їхнім клієнтам (фізичним особам-резидентам) надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти.
Так, клієнти банків зможуть подавати електронні копії підтверджуючих документів для здійснення переказів іноземної валюти за межі України з поточних рахунків в іноземній валюті. А банки зможуть створювати електронні копії підтверджуючих документів, представлених фізичними особами для здійснення переказу в паперовій формі, для їх подальшого зберігання.
Крім того, фізичні особи отримають можливість за допомогою міжнародної платіжної системи ініціювати в гривні переказ в іноземній валюті за межі України, а також за рішенням відправника переказу з-за кордону в іноземній валюті, отримати такий переказ в Україні в гривні (тобто у валюті, відмінній від валюти його ініціювання).
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас