Рік без паркувальників у Києві: плюси і мінуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рік без паркувальників у Києві: плюси і мінуси

Технології&Авто
987
Минув рік відтоді, як в столиці набрали чинності нові правила паркування. З серпня 2017-го вони зобов’язують водіїв оплачувати цю послугу самостійно, наприклад, через мобільний або паркомати, а не давати гроші в руки паркувальників, як це було раніше, пише Сегодня.
У КП “Київтранспарксервіс” запевняють: завдяки новим правилам вдалося збільшити надходження від оплати парковок. За першу половину 2018 року сума від оплати парковок склала 33,2 млн грн, за аналогічний період минулого було 32,3 млн грн. Різниця – майже мільйон. Оплатити парковку водії можуть через паркомати, мобільні телефони, а також талонами (на годину, день, місяць, квартал), які можна купити в кіосках “Союздруку” або на сайті КП “ГІОЦ”.
“Для оплати послуги водії найчастіше користуються мобільними додатками і купують талони”, – розповіли в “Київтранспарксервісі”.
Підприємству доводиться боротися з псевдопаркувальниками. Офіційно паркувальників скасували ще торік. Відтоді шахраї під виглядом працівників “Київтранспарксервісу” беруть гроші з водіїв за паркування.
Також міська влада обіцяє нарешті почати облаштовувати перехоплюючі паркінги. Вони можуть з’явитися при в’їзді в місто біля метро “Лісова”, “Академмістечко”, “ВДНХ”.
Також невеликі перехоплюючі парковки на 100-200 місць хочуть облаштувати при в’їзді в центр. Втім, коли вони з’являться, поки неясно. Залишається нереалізованою і ідея багаторівневої роторної парковки біля мерії. Тендер на її купівлю за 3 млн грн провели в минулому році. Встановити конструкцію, розраховану на 10 авто, мали в вересні 2017 року, але минув уже рік, а парковка так і не з’явилася.
Ви власник новенького елітного авто, або авто на єврономерах. Так чи інакше, готові порадувати вас спеціальними картками для водіїв. Отримуйте додаткові знижки, кКешбек і багато іншого.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас