Екс-директора Укркосмосу звинуватили в розтраті $8 млн держкоштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-директора Укркосмосу звинуватили в розтраті $8 млн держкоштів

Кримінал
383
Розслідування факту заподіяння $8,245 млн збитків держпідприємству «Укркосмос» завершено. Сьогодні, 26 вересня, обвинувальний акт щодо двох осіб направлено до Вищого антикорупційного суду для розгляду справи по суті.
Про це повідомили в прес-службі НАБУ.
У скоєнні злочину звинувачують колишнього директора ДП «Укркосмос» Сергія Капштика і його колишнього позаштатного радника Михайла Гріншпона. Екс-главі підприємства загрожує до восьми років позбавлення волі, а його раднику – до 12 років в’язниці і конфіскація майна.
Як встановило слідство, зазначені особи протягом 2011-2017 років організували схему, через яку вивели за кордон і легалізували $8,245 млн із кредиту в розмірі $292,4 млн, наданого Канадським експортним агентством під гарантії уряду України для виготовлення і запуску першого українського геостационарного телекомунікаційного супутника.
У НАБУ уточнили, що через дії обвинувачених було зірвано запуск супутника «Либідь» як однієї зі складових побудови Національної супутникової системи зв’язку України. Водночас, уряд змушений був платити за кредитом, наданим держпідприємству. Наразі ці витрати уряду становлять близько 6 млрд гривень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас