RU
 

Костюк і Кіченок програли шведкам парну зустріч

iSport.ua,  6 лютого 2019, 16:35
0
99

Українські тенісистки розпочали виступ у Кубку Федерації з поразки тенісисткам зі збірної Швеції.

 
Із 6 до 9 лютого в польському містечку Зелена Гура проходять матчі Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Федерації з тенісу. У числі команд, які в Польщі боротимуться за вихід у плей-оф Другої світової групи, буде й жіноча збірна України.
 
Стартовий матч наша команда проводила проти Швеції. За передстартовими розкладами саме ці дві команди розіграють перше місце в групі В.
 
У першому матчі Даяна Ястремська (34-й номер світового рейтингу) у двох сетах обіграла Юхан Ларсон (№69). На жаль, у другому матчі Леся Цуренко (24-а у світі) розгромно програла Ребеці Петерсон (№57 WTA).
 
Таким чином, переможець протистояння визначався в парній зустрічі. За Україну грали Надія Кіченок і Марта Костюк, а ось у Швеції замість Міріам Бйорклунд і Корнелії Лістер грали Йоханна Ларссон і Ребекка Петерсон.
 
Українки сильно почали матч, реалізували два з чотирьох брейк-пойнтів і повели 4:0. Надалі суперниці обмінялися брейками, після чого український дует подав на сет - 6:2.
 
 
На жаль, другий сет склався не найкращим чином для українок - вони програли свою подачу, і шведки повели 0:2. Костюк і Кіченок тут же зробили брейк у затяжному геймі, але це в них забрало багато сил, і вони тут же програли ще одну свою подачу - 1:3. Далі гра проходила без брейк-пойнтів, дівчата брали свої подачі - шведки виграли (6:3).
 
 
У вирішальному сеті спостерігалася рівна гра. Першими брейк зробили шведки, але наша пара тут же зрівняла рахунок. Потім суперниці захистили свою подачу, а в дев'ятому геймі шведки знову вийшли вперед, але не зуміли подати на матч - 5:5. До тай-брейку справа до дійшла. Шведки зробили ще один брейк і з другої спроби подали на матч, вигравши, зрештою, протистояння.
 
 
У четвер, 7 лютого, Україна зіграє з Болгарією, яка виграла у Естонії 2:1 у першому матчі.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі