ЄІБ виділить €100 мільйонів німецькій компанії на розробку вакцини від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ виділить €100 мільйонів німецькій компанії на розробку вакцини від коронавірусу

Світ
160
Європейський інвестиційний банк надасть німецькій фармакологічній компанії BioNTech SE, що спеціалізується на імунотерапії, 100 мільйонів євро на підтримку програми з розробки вакцини від коронавірусу.
Про підписання відповідної фінансової угоди повідомляється на сайті Єврокомісії.
“Угода дозволить компанії розвинути виробничі потужності з метою швидкого постачання вакцини по усьому світу для відповіді на пандемію. Це буде зроблено компанією на власний ризик, оскільки клінічні дослідження тривають”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначається, BioNTech стала першою європейською компанією, яка розпочала клінічні випробування у квітні у Німеччині та продовжила їх у США з травня. При цьому дослідницька програма BNT162 є однією з наймасштабніших у світі, в якій паралельно випробовуються чотири варіанти вакцини.
Вакцина mRNA складається з генетичного матеріалу, так званого «посланника RNA», що стимулює людську клітину виробляти потрібний протеїн, або імуноген, який, своєю чергою, активує імунну відповідь на вірус та стимулює виробництво захисних стійких антитіл та Т-клітин для відповіді на SARS-CoV-2 і дозволяє уникнути інфікуванню навіть у разі потрапляння вірусу в організм.
BioNTech змогла провести перші зразки вакцини від концепції до клінічного тестування менш ніж за три місяці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас