Верховний суд остаточно узаконив банкрутство банку "Хрещатик" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд остаточно узаконив банкрутство банку "Хрещатик"

Кредит&Депозит
336
16 травня Верховний суд відновив юридичний факт неплатоспроможності банку “Хрещатик”, скасувавши рішення судів трьох нижчих інстанцій про протиправність постанови Національного банку України (НБУ) про віднесення банку “Хрещатик” до категорії неплатоспроможних, і направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.
Про це повідомляє прес-служба НБУ в Facebook.
За повідомленням регулятора, клієнти цього банку в липні 2016 року звернулися до суду з позовом до Нацбанку, в якому просили визнати протиправним віднесення банку “Хрещатик” до категорії неплатоспроможних, і суди трьох інстанцій задовольнили цей позов.
НБУ зазначив, що одним з аргументів для ухвалення судових рішень стало те, що банк перебував у категорії проблемних тільки один день, проте проігнорували той факт, що підставою для рішення регулятора було порушення нормативів.
У зв’язку з цим Нацбанк ще в жовтні 2017 року звернувся до Верховного суду України із заявою про перегляд рішення судів, і суд вищої інстанції частково задовольнив його.
Нагадаємо, Нацбанк визнав банк “Хрещатик” неплатоспроможним в квітні 2016 року. Найбільшими співвласниками були Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) і Київська міська державна адміністрація (25%).
Як відомо, 24,9379% акцій банку належало Київській міській державній адміністрації.
У квітні минулого року Верховний суд визнав незаконним рішення НБУ про виведення з ринку банку “Хрещатик”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас