13:31 16.05.2019

Три чверті українців підтримують прямі переговори президента України з РФ для відновлення миру на Донбасі - опитування

2 хв читати

Київ. 16 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Для відновлення миру на сході України президент країни має піти на прямі переговори з Росією, вважають 75% українців, а 55,4% виступають за прямі переговори з керівництвом так званих ЛНР і ДНР, свідчать результати спільного соцопитування центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка та Соціологічної групи "Рейтинг".

Так, згідно з результатами соцдослідження, презентованими в четвер у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна", 24,2% респондентів відповіли, що президент України швидше повинен піти на прямі переговори з Москвою, 50,8% - безумовно повинен, 7,7% - швидше не повинен, 8,4% - безумовно не повинен, а 9% не змогли відповісти.

Крім того, 36,2% опитаних відповіли, що для відновлення миру на Донбасі президент безумовно має піти на прямі переговори з керівництвом так званих ЛНР і ДНР, 19,2% - швидше повинен, 12,4% - швидше не повинен, 20,3% - безумовно не повинен, а 11,9% не змогли відповісти.

Також 65,3% респондентів відповіли, що Україна має іти на компроміси заради відновлення миру та повернення територій, 21,3% - відповіли, що не повинна, а 13,5% не змогли відповісти.

Зокрема, 49,2% опитаних громадян вважають, що питання про статус непідконтрольних територій Донбасу необхідно виносити на всеукраїнський референдум, 29,8% виступили проти винесення цього питання на референдум, а 21,1% не змогли відповісти.

Також, відповідно до опитування, 39,9% підтримують надання непідконтрольним територіям Донбасу особливого статусу як варіант вирішення проблеми з цими територіями, 18,5% вважають таким варіантом офіційне визнання того, що найближчими роками ці території не можуть повернутися в Україну, й буде їх повна ізоляція, 17,3% - за продовження бойових дій, спрямованих на повне відновлення контролю України над цими територіями, а 24,3% не змогли відповісти.

Крім того, 48,9% опитаних заявили, що підтримали б надання непідконтрольним територіям Донбасу автономії в складі України для мирного врегулювання конфлікту, 33,5% - не підтримали б такого рішення, а 17,6% не змогли відповісти.

Дослідження проводилося з 30 квітня по 10 травня у 24 областях України та Києві. Загалом було опитано 3 тис. респондентів. Стандартна похибка вибірки не перевищує 1,83%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА