День фінансів, 12 жовтня: зниження ставок за депозитами monobank, плани МВС щодо автономерів, е-гривня без відповіді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 жовтня: зниження ставок за депозитами monobank, плани МВС щодо автономерів, е-гривня без відповіді

678
У понеділок, 12 жовтня, розпочнемо робочий тиждень з новин про нове карантинне зонування, вклади, комуналку та автономери.
Карантин в Україні. Сьогодні набуло чинності нове карантинне зонування. У “червону зону” зараз входять два міста: місто Канів (Черкаської області) і місто Суми. У цих містах заборонена робота громадського транспорту, ТРЦ, кафе і ресторанів.
Сьогодні вночі ПриватБанк успішно завершив планове оновлення програмного забезпечення свого процесингового центру. У банку кажуть, щоб підвищити надійність роботи у високий сезон купівельної активності. За даними пресслужби банку, щорічно навантаження на процесинг, тобто кількість операцій клієнтів з картками, зростає на 20%.
Видача автомобільних номерів по-новому. МВС планує спростити процес реєстрації транспортного засобу та видачі номерного знаку. Раніше при реєстрації авто людина отримувала свідоцтво про реєстрацію та номерний знак. Тепер буде отримувати тільки свідоцтво, а вже автономер буде замовляти в тому місці, яке має право виробляти його за державним стандартом.
Хто відповість за тарифи? В Україні затвердили законопроєкт, яким встановлення тарифів на теплову енергію, гарячу воду, водопостачання та водовідведення повністю передається від Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг у відання місцевої влади. Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, це було однією з вимог МВФ.
День фінансів, 12 жовтня: зниження ставок за депозитами monobank, плани МВС щодо автономерів, е-гривня без відповіді
До речі, в “центрі комунального сервісу” розповіли, як дистанційно актуалізувати кількість зареєстрованих осіб для отримання коректних нарахувань за спожиті комунальні послуги.
Банк для котиків знижує процентні ставки за депозитами. monobank з 16 жовтня знижує процентну ставку за новими депозитами в гривні. Детальніше про ставки-тут. У банку відзначають, що депозити, відкриті до 16 жовтня, збережуть поточну процентну ставку до кінця терміну дії.
До речі, в ФГВФО розповіли, що робити вкладнику в разі заміни паспорта, дані якого вказані в договорі з неплатоспроможним банком. Щоб отримати відшкодування коштів за вкладом, необхідно письмово звернутися до Фонду та надати пакет документів. Зазначимо, гранична сума відшкодування в Україні сьогодні становить 200 000 грн незалежно від кількості рахунків у вкладника в одному банку.
Навіщо українцям електронна гривня? У Нацбанку поки що не знайшли відповідь на це запитання. Як зазначив заступник голови НБУ Олексій Шабан, НБУ зараз намагається визначити, які проблеми може вирішити е-гривня. “Адже будь-який продукт повинен йти від потреби клієнта. Ми дивимося, де цей інструмент можна застосувати. Я переорієнтував нашу команду на те, щоб знайти “болі”, які будуть вирішуватися цим інструментом. Якщо вони вирішуються крутіше саме е-гривнею, то вона “злетить”, – пояснив Олексій Шабан.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас