12:52 15.10.2018

"Альтернатива для Німеччини" відбувається в парламенті Баварії, союзники Меркель втрачають місця

2 хв читати
"Альтернатива для Німеччини" відбувається в парламенті Баварії, союзники Меркель втрачають місця

Права партія "Альтернатива для Німеччини" (АДГ) набирає 10,2% голосів на виборах у Баварії і вперше проходить до регіонального парламенту, Християнсько-соціальний союз (ХСС) втрачає місця, набравши 37,2% голосів, свідчать попередні підсумки голосування, опубліковані баварським виборчкомом.

Згідно з попередніми результатами, партія ХСС, партнерська для партії канцлера ФРН Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС), набрала трохи більше, ніж передбачали екзит-поли, але все одно недостатньо для самостійного формування уряду Баварії. На виборах у 2013 році ХСС отримала 47,7% голосів.

Другою партією, як очікувалася, є партія "Зелені", вона отримує 17,5% голосів. Для "Зелених" це великий успіх, їхня підтримка зросла більш ніж удвічі - з 8,6% у 2013 році.

Головна опозиційна партія ФРН - Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) сильно втратила в підтримці та отримала лише 9,7% голосів. Це найгірший результат партії у Баварії. На федеральному рівні СДПН утворює правлячу коаліцію із партійним союзом А.Меркель ХДС/ХСС.

Об'єднання "Вільні виборці" отримує 11,6% голосів, що надасть можливість "Виборцям" брати участь у формуванні коаліції із ХСС.

Професор політології Вільного університету Берліна Нільс Дідеріх вважає, що саме так і станеться з об'єднанням "Вільні виборці". Напередодні в бесіді з кореспондентом "Інтерфаксу" він прокоментував результати регіональних виборів і висловив припущення, який вигляд матиме нова правляча коаліція у баварському ландтазі.

"Це відносно зрозуміло: існують "Вільні виборці", які однозначно перебуватимуть на консервативному фланзі і, таким чином, наближені до ХСС. Вони можуть скласти хоч і з невеликою перевагою, але впевнену більшість у ландтазі. Принаймні таким все видається зараз - як будуть розподілені мандати, ми поки що не знаємо", - сказав політолог.

Успіх АДГ із 10,2% був очікуваною новиною. За словами Н.Дідеріха, партії вдалося перетягти до себе колишніх прихильників ХДС/ХСС, незадоволених міграційною політикою А.Меркель.

Також до парламенту Баварії проходить "Вільна демократична партія Німеччини", вона отримала на виборах 5,1% голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА