08:18 07.02.2019

Коаліція проти ІД планує новий етап боротьби з терористичною організацією

2 хв читати
Коаліція проти ІД планує новий етап боротьби з терористичною організацією

Глобальна коаліція з боротьби з ІДІЛ на чолі з США готується до нової стадії кампанії проти терористів, йдеться в заяві глав зовнішньополітичних відомств країн-учасників.

У документі, поширеному держдепом США після зустрічі у Вашингтоні, зазначається, що в 2019 році, коли "військові зусилля проти ІДІЛ в Сирії наближаються до кульмінації і переходять до допоміжної, а не центральної ролі, члени коаліції відкриють дискусію для планування наступного етапу кампанії".

"Це може включати в себе зусилля з протидії повернення ІДІЛ до повстанської діяльності в Сирії та Іраку. Це може також охоплювати вирішення проблем транскордонних мереж, філій та осередків ІД, які продовжують становити значну, а в деяких випадках і зростаючу загрозу для членів нашої коаліції", - йдеться в документі.

"Особливу тривогу викликає переміщення загартованих у боях іноземних бойовиків-терористів до таких різноманітних регіонів і континентів, як Південно-Східна Азія та Африка. Необхідно вжити відповідних заходів, з тим, щоб бойовиків і прихильників ІДІЛ було притягнуто до відповідальності за їх підтримку або участь в терористичної кампанії ІДІЛ відповідно до існуючих норм міжнародного права", - випливає з заяви міністрів.

Відзначається, що "в рамках цих зусиль учасники коаліції розглянуть можливість більш оперативного обміну інформацією про бойовиків і доказах їх участі в бойових діях між партнерами з коаліції або на двосторонній основі, або, коли це можливо, через такі глобальні мережі, як Інтерпол".

Окрім того, в заяві йдеться про те, що коаліція має докласти більше зусиль для розробки ефективних програм дерадикалізації і реінтеграції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миргородському районі одна людина постраждала після ракетної атаки РФ

У Харкові з-під завалів витягли ще одного постраждалого, їхня загальна кількість сягнула семи

Авіаційна служба Малаві втратила контакт із літаком, на якому летів віцепрезидент країни та особи, котрі його супроводжували

МВС спростувало повідомлення про винагороду за допомогу у виявленні осіб, які ухиляються від мобілізації

У Запорізькій області внаслідок атаки КАБами постраждали троє місцевих жителів

Харківська міська рада та Фонд Фостера проводять міжнародний архітектурний конкурс модернізації типового панельного житла

Російський літак підозрюють у порушенні повітряного простору Фінляндії - Міноборони

На харківському напрямку штурмова активність ворога впала, на куп'янському напрямку ситуація більш складна - Волошин

Графіки погодинних відключень е/е у вівторок діятимуть із 14:00 до 19:00 - "Укренерго"

Кількість постраждалих у Харкові зросла до шести осіб, під завалами будинку на місці удару можуть бути люди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА