13:19 27.04.2020

Київ створив план виходу з карантину, проте він потребує підтвердження уряду і ВР - Кличко

2 хв читати
Київ створив план виходу з карантину, проте він потребує підтвердження уряду і ВР - Кличко

 Влада Києва підготувала план дій з послаблення карантинних обмежень, проте він має бути схвалений Кабінетом Міністрів України і Верховною Радою, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

"Київ, як я говорив, готується до послаблення обмежень і відновлення економіки міста. Ми вже підготували необхідні для цього рішення, і є план послідовних дій. Але не всі важливі і необхідні кроки - у повноваженнях місцевої влади. І є рішення, які в компетенції уряду та Верховної Ради", - сказав Кличко на прес-конференції онлайн в понеділок.

Він висловив упевненість, що уряд і парламент мають невідкладно збільшити розмір бюджетних програм на відкриття підприємницької діяльності.

"Сьогодні в держбюджеті закладені кошти максимум на 8,5 тис. майбутніх підприємців. А таких має бути щонайменше 100 тис. Ця програма буде спрямована насамперед на тих, хто втратив роботу. І українців, які повернулися з-за кордону і готові створювати бізнес та робочі місця", - наголосив Кличко.

Він також наполягає на необхідності створення державної кредитної програми для виробників із нульовою ставкою.

"Так ми зможемо не лише відновити виробництво, а й використати кризу для імпортозаміщення та збільшення експорту", - упевнений Кличко.

Міський голова Києва наголосив, що вважає за необхідне надати органам місцевого самоврядування низку нових повноважень - зокрема, право регулювати розмір і базу оподаткування місцевих податків і зборів за видами діяльності, не чекаючи на новий бюджетний рік.

"Цей перелік може бути довший. Але ми зараз говоримо про необхідні та реальні кроки, які можна і треба здійснити на найближчих засіданнях парламенту і уряду. Тому що бізнес має працювати. А люди - заробляти. Економіка в кризі, з якої її треба витягувати. І це потрібно робити невідкладно. Сьогодні не до політики і не до популізму та рейтингів. Сьогодні час оперативних рішень і конкретних дій", - наголосив Кличко.

Він нагадав, що уряд продовжив карантин в Україні до 11 травня й оприлюднив етапи його майбутніх послаблень. Проте столична влада має зауваження до запропонованого плану дій. Пропозиції та план дій столиці буде оприлюднено вже цього тижня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА