14:28 28.10.2020

Стратегічне партнерство між Україною та США розвиватиметься за будь-якого президента - глава МЗС України

2 хв читати
Стратегічне партнерство між Україною та США розвиватиметься за будь-якого президента - глава МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що стратегічне партнерство між Україною та США розвиватиметься незалежно від того, хто переможе на виборах американського президента.

"Моє єдине побажання щодо американських виборів полягає в тому, щоб вони якнайшвидше закінчилися, обраний президент США склав присягу і ми могли рухатися далі в розвитку стратегічного партнерства між нашими країнами, яке, я переконаний, розвиватиметься за будь-якого президента. Питання лише у швидкості розвитку", - сказав глава МЗС України в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що Україна була, є і буде в стороні від президентської кампанії, що відбувається в США. "Ми були, є і будемо осторонь цієї кампанії. Ми вважаємо, що американська демократія достатньо зріла для того, щоб ухвалювати рішення та робити вибір, який відповідає інтересам американського народу", - зазначив Кулеба.

Міністр також наголосив, що найбільшим активом України в США є двопартійна підтримка.

"Насправді, є чітка позиція президента, яка артикулювалася неодноразово, є чітка позиція МЗС про те, що найбільшим активом України у США є двопартійна підтримка. Це засадничий принцип нашої політики щодо США. Прізвище президента або його партійна приналежність не має значення доти, доки Україну однаково підтримуватимуть і демократи, і республіканці", - додав Кулеба.


Повний текст інтерв'ю з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА