RU
 

Держдеп США офіційно оголосив про санкції проти РФ

Корреспондент.net,  3 серпня 2019, 09:22
0
703
Держдеп США офіційно оголосив про санкції проти РФ
Фото: АР
Санкції діятимуть протягом, як мінімум, 12 місяців, відзначили в Держдепі США

Санкції набудуть чинності після публікації офіційного повідомлення в федеральному регістрі США.

 
Держдепартамент США офіційно підтвердив введення другого пакету санкцій проти Росії у справі Скрипалів. Про це йдеться в заяві відомства, опублікованому в ніч на суботу, 3 серпня.
 
"Сьогодні, відповідно до закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону на його бойове застосування від 1991 року (закон CBW), США оголошують про другий пакет санкцій відносно Росії за використання нервово-паралітичної речовини Новичок при спробі вбити Сергія Скрипаля та його доньку Юлію Скрипаль у Великій Британії 4 березня 2018 року", - йдеться в повідомленні.
 
 
Зазначено, що ці дії "поставили під загрозу тисячі життів у Солсбері та Еймсбері і привели до госпіталізації Скрипалів, британського поліцейського і двох цивільних осіб, один з яких згодом помер від її впливу".
 
"Як і у випадку з першим пакетом санкцій, ці заходи набудуть чинності після 15-денного періоду повідомлення Конгресу і після цього діятимуть протягом, як мінімум, 12 місяців", - відзначили в Держдепі.
 
Скасувати санкції можуть за умови, що Москва продемонструє міжнародним інспекторам "гарантії незастосування хімічної зброї", а також виплатить "відшкодування жертвам нападу в Солсбері".
 
Пізніше в Держдепі уточнили, що санкції наберуть чинності після публікації офіційного повідомлення в федеральному регістрі США, що очікується "19 серпня 2019 року або близько до того".
 
Другий пакет санкцій відносно Росії в рамках справи Скрипалів спрямований на обмеження Росії в доступі до засобів міжнародних організацій, включаючи МВФ і Світовий банк.
 
Американським банкам заборонили "участь у первинному ринку російського суверенного боргу, номінованого не в рублях", а також заборонили видавати кредити уряду Росії в іноземній валюті.
 
Крім того, санкції накладають експортні обмеження в рамках списку товарів і технологій, затвердженого міністерством торгівлі США. Вони торкнуться матеріалів, пов'язаних зі зброєю масового ураження - біологічною і хімічною.
 
Напередодні стало відомо, що США вводять другий пакет санкцій проти РФ через справу Скрипалів, оскільки Москва, за твердженням Вашингтона, не надала необхідних ґарантій в рамках американського закону.
 
Нагадаємо, 27 серпня 2018 року набрав чинності перший пакет американських санкцій у справі Скрипалів.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Санкції проти Росії
Названо країну ЄС, яка видала найбільше віз росіянам
До Києва прибув заступник міністра фінансів США
ЄС ухвалив новий санкційний режим проти РФ за порушення прав людини
ЗМІ: В ЄС ухвалили нові санкції проти росіян через смерть Навального
Євросоюз запровадив санкції проти Медведчука
СПЕЦТЕМА: Санкції проти Росії
ТЕГИ: РоссияРоссия-СШАСШАОтравлениясанкцииотравление
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі